Wat een bijzonder leuke wedstrijdavond zou worden werd na 40 minuten – zeer interessante koersen –  opgeschrikt door een knal van de achterband van Gerben Franken. Hij had in de bocht na de finish met zijn trapper het asfalt geraakt (dat is de onofficiële lezing) waardoor uiteindelijk de val en de klapband ontstond. Hij kwam zo ongelukkig terecht dat zijn bovenbeen gebroken was.

EHBO en Ambulance hebben eerste hulp verricht, maar er moest een dokter met de traumahelikopter aan te pas komen om de zaak te stabiliseren, waarna hij per ambulance naar JBZ in Den Bosch is vervoerd. Vandaag zou de operatie plaatsvinden.

De jury heeft direct ingegrepen en de beide wedstrijden stilgelegd.

Bij de A-Renners waren al enige renners die de douche hadden opgezocht, bij de B-Renners was er wederom sprake van een zeer snelle wedstrijd. Een kopgroep van 3 man: John Berendsen(leider klassement), Thijmen Arensman (vorige week Nederlands Kampion geworden bij de jeugd 14 jaar!) en Guido van Tuijl uit Nieuwaal. Zij hadden een riante voorsprong op moment van de valpartij en zouden zeker om de ereplaatsen hebben moeten sprinten.

Het verdere veld was sterk verbrokkeld.

In tegenstelling tot andere verslagen gaat dit verslag NIET naar de pers, maar ik wilde dit niet de leden onthouden

Eelco Spronk.

Erik Satter auto's