Wedstrijden stilgelegd na ongeval tijdens Zomeravondcompetitie in Brakel.

 

Wat een bijzonder leuke wedstrijdavond zou worden werd na 40 minuten – zeer interessante koersen –  opgeschrikt door een knal van de achterband van Gerben Franken. Hij had in de bocht na de finish met zijn trapper het asfalt geraakt (dat is de onofficiële lezing) waardoor uiteindelijk de val en de klapband ontstond. Hij kwam zo ongelukkig terecht dat zijn bovenbeen gebroken was.

EHBO en Ambulance hebben eerste hulp verricht, maar er moest een dokter met de traumahelikopter aan te pas komen om de zaak te stabiliseren, waarna hij per ambulance naar JBZ in Den Bosch is vervoerd. Vandaag zou de operatie plaatsvinden.

De jury heeft direct ingegrepen en de beide wedstrijden stilgelegd.

Bij de A-Renners waren al enige renners die de douche hadden opgezocht, bij de B-Renners was er wederom sprake van een zeer snelle wedstrijd. Een kopgroep van 3 man: John Berendsen(leider klassement), Thijmen Arensman (vorige week Nederlands Kampion geworden bij de jeugd 14 jaar!) en Guido van Tuijl uit Nieuwaal. Zij hadden een riante voorsprong op moment van de valpartij en zouden zeker om de ereplaatsen hebben moeten sprinten.

Het verdere veld was sterk verbrokkeld.

In tegenstelling tot andere verslagen gaat dit verslag NIET naar de pers, maar ik wilde dit niet de leden onthouden

Eelco Spronk.

4 Replies to “Wedstrijden stilgelegd na ongeval tijdens Zomeravondcompetitie in Brakel.”

 1. Gerben, ik spreek een spoedig herstel uit in Jezus naam over jouw verwondingen, dat je weer snel sterk en gezond zal zijn en mag leven voor De Koning der Koningen jongen, sterkte!

  Groet en liefs Cornelis van Breugel

 2. Beste Gerben,

  Wat verschrikkelijk wat je is overkomen!! Heel veel sterkte met je herstel, hou je haaks en alle goeds!

  Namens de vrijwilligers en wielervrienden van de nedereindse berg.

  Idsert Wouda

 3. Hoi Gerben,
  Heel veel sterkte met je herstel! Hopelijk zien we je weer snel op de Nedereindse Berg. Groeten, Marijn van der Ploeg, Volharding Renner

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *