Heb je Marianne Vos wel eens gezien op TV of Sanne van Paassen? Ben je fan van Lars Boom, Robert Gesink, Tom Jelte Slagter, Wout Poels of Johnny Hoogerland? Of van een andere hele goede wielrenner, cyclocrosser of Mountainbiker? Vind je fietsen te gek en zou je het ook wel eens willen proberen? Dan ben je bij ons aan het juiste adres.
WTC Maas~Waal heeft namelijk een eigen jeugdafdeling die zorg draagt voor de begeleiding en training van jongens en meisjes van 7 tot en met 18 jaar.

Tijdens de trainingen wordt er in verschillende groepen op je eigen niveau getraind onder begeleiding van onze trainers.
Tijdens de trainingen leer je het wielrennen op een leuke manier waarbij plezier het belangrijkste is. Daarnaast leren diegenen die ook wedstrijden rijden, om zo hard mogelijk te sprinten, bochten te rijden, hoe in een groep te fietsen en hoe ze wedstrijden kunnen winnen. We besteden veel aandacht aan fietstechniek zoals sturen, remmen, schakelen, starten, bochten rijden en in een groep fietsen.

Heb je zin om een keer te komen kijken of mee te doen? Kom dan eens langs op een van onze trainingen of neem contact op met de jeugdcoördinator voor meer informatie.

Jeugd die in categorie 1 tot en met 7 rijden, hoeven bij onze vereniging het eerste jaar geen lidmaatschap te betalen.

Nog geen fiets???

Heb je geen fiets maar wil je wel wielrennen? Ook daar hebben we een oplossing voor. Je kunt namelijk een fiets huren voor een jaar, je betaald dan een bedrag borg voor de fiets en een bedrag aan huur, het onderhoud moet je wel zelf betalen, er wordt van je verwacht dat als je de fiets terugbrengt deze in dezelfde staat is als toen je hem ophaalde. Je moet er dus net zo zuinig op zijn alsof het je eigen fiets is!! (misschien zelfs wat zuiniger) Interesse? Stuur even een mailtje naar wtcmaaswaal@kpnmail.nl.  Je kunt ook direct naar de verhuurder bellen, wees wel snel, hij heeft veel fietsen maar er zijn veel kinderen die een fiets willen huren!

Kijk hier voor de advertentie van  WIELRENFIETSVERHUUR PEER!

Voor ouders en andere gegadigden bied de vereniging de mogelijkheid om een opleiding bij de KNWU te volgen. Heb je interesse en wil je je trainersdiploma halen of jeugdbegeleider worden, neem even contact op met de secretaris / Jeugdcoördinator.

Trainingen

Voorjaar

Jeugdtraining: Woensdag 14:30 – 16:00 uur op het clubparcours in Brakel

Training voor jongens en meisjes van 6 tot 12 jaar. We trainen voornamelijk op fietstechniek. Het is heel belangrijk om je fiets goed onder controle te hebben zodat je leert valpartijen te voorkomen, in een groep (peloton) rijden en wedstrijden te rijden. De Trainers zijn van WTC Maas~Waal. De wedstrijdrenners krijgen ook training hoe te starten, sprinten en alles wat ze moeten kunnen om wedstrijden te rijden, natuurlijk krijgen ze ook conditietraining.  De trainingen worden zoveel mogelijk afgestemd op het niveau van de individuele renner.

Zomerseizoen

Jeugdtraining: dinsdag 19:00 – 20:00 uur op het clubparcours in Brakel
Deze training is voor jongens en meisjes van 8 tot 18 jaar. Tijdens deze avonden wordt er gewerkt aan techniek, conditie maar ook worden er dingen behandeld als tactiek, voeding en fietsonderhoud.
De trainingen zijn op dinsdagavond en zijn gecombineerd met schaatsvereniging De IJsvrienden de trainers zijn ook van de IJsvrienden.

Donderdagavond

Jeugdtraining 12+ donderdag 19:00 – 20:30 uur 

Wegtraining voor jeugd ouder dan 12 jaar. De trainingen starten vanaf de parkeerplaats van de wielerbaan en worden op de verkeersluwe wegen in het Munnikenland gegeven. Er wordt getraind op schema’s van onze conditietrainer. 

Licenties

Jeugdcategorieën 1 tot en met 7

Voor jongens en meisjes van 8 tot en met 14 jaar zijn er gezamenlijke jeugdwedstrijden. Tijdens de wedstrijden zijn er, voor de hoogst geklasseerden, prijzen te verdienen. Na deze categorie ga je naar de Nieuwelingen.

De meeste jongens en meisjes in de jeugdcategorieën rijden hun wedstrijden binnen het district, Het district is een deel van Nederland waar de vereniging in ligt, De KNWU heeft het land verdeeld in 11 districten. Onze vereniging hoort tot het district ZON (Zuid Oost Nederland) maar we wonen ook erg dicht bij het district Zuid-West waar we natuurlijk ook een paar wedstrijden van meepikken zoals onder andere Wijk en Aalburg. De jeugdcommissie van het district stelt een eigen kalender op van de jeugdwedstrijden binnen het district. We hopen natuurlijk dat WTC Maas~Waal daar in 2016 ook weer een wedstrijd aan toe kan voegen waar onze eigen jongens en meisjes kunnen schitteren voor eigen publiek!

Nieuwelingen(-dames)

Voor jongens en meisjes van 15 en 16 jaar. De jongens en meiden rijden niet meer bij elkaar maar er zijn aparte nieuwelingencategorieën voor de jongens en meiden.
In deze categorie zijn de wedstrijden gemiddeld 40 tot 50km lang. Voor een goede spieropbouw, omdat je in deze leeftijd nog in de groeifase zit, heb je een maximaal verzet op je fiets van 50×16 (50 tandjes voor en 16 achter) nodig.

Junioren(-dames)

Na de Nieuwelingen wordt je Junior of Junior-Dames, in deze categorie zit je wanneer je 17 of 18 jaar bent.
De wedstrijden zijn tussen de 70 en 80km lang en er wordt ook altijd erg hard gereden.

Beloften

Jongens tussen 19 en 22 jaar kunnen in deze categorie kiezen of ze later door willen als Elite of Amateur-A of sportklasse.

Kijk op de site van de KNWU voor alle licentie- en categorieëninformatie. Ook op de Jeugdpagina van Wielerland.nl staat alles wat je weten wil en moet.

Links speciaal voor de jeugd

Klik hier voor alle interessante links op deze website.