Naam/activiteitWie/ waarSite/ Email of whatsapp groep
CommissieJeugdwielrennenhttps://wtcmaaswaal.nl/jeugdcommissie/
Contactpersoon bestuur  
Aanspreekpunt  trainingen Paul van Iterson en Johan Vosp.van.iterson@hetnet.nl vladivos55@gmail.com
Aanspreekpunt wedstrijdenTeus van Oudheusden wtcmaaswaaljeugd@kpnmail.nl    
Vaste  trainingsavondIn de winter op woensdagavond van 19.00 tot 20.00 uur.   Als de zomerklok is ingegaan trainen we op de donderdagavond van 19.00 tot 20.00 uur. 
Overige activiteitenWe nemen deel aan de wedstrijden die georganiseerd worden door de KNWU. Samen met ouders kijken we welke wedstrijden leuk zijn en of we met meerdere leden van de club erheen kunnen gaan.    https://www.knwu.nl/wegwielrennen/wedstrijdkalender/2022
Activiteiten buiten verenigingMet de jeugd die het leuk vind gaan we geregeld een toertocht rijden op zaterdag om zo de benodigde fietskilometers te maken.
Clubkampioenschappen of slotdagZie jaaragenda https://wtcmaaswaal.nl/jaaragenda-2/
ClubkledingContactpersoon:Gijsbert Nieuwkoop   Info op de site:wtcmaaswaalkleding@kpnmail.nl https://www.bioracer.be/nl/mybioracer https://wtcmaaswaal.site/clubkleding/
Overige info  


WTC Maas~Waal heeft een eigen jeugdafdeling die zorg draagt voor de begeleiding en training van jongens en meisjes van 7 tot en met 18 jaar.

Tijdens de trainingen wordt er in verschillende groepen op je eigen niveau getraind onder begeleiding van onze trainers.
Tijdens de trainingen leer je het wielrennen op een leuke manier waarbij plezier het belangrijkste is. Daarnaast leren diegenen die ook wedstrijden rijden, om zo hard mogelijk te sprinten, bochten te rijden, hoe in een groep te fietsen en hoe ze wedstrijden kunnen winnen. We besteden veel aandacht aan fietstechniek zoals sturen, remmen, schakelen, starten, bochten rijden en in een groep fietsen.

Heb je zin om een keer te komen kijken of mee te doen? Kom dan eens langs op een van onze trainingen of neem contact op met de jeugdcoördinator voor meer informatie.

Jeugd die in categorie 1 tot en met 7 rijden, hoeven bij onze vereniging het eerste jaar geen lidmaatschap te betalen.

Voor ouders en andere gegadigden bied de vereniging de mogelijkheid om een opleiding bij de KNWU te volgen. Heb je interesse en wil je je trainersdiploma halen of jeugdbegeleider worden, neem even contact op met de secretaris / Jeugdcoördinator.

Licenties

Jeugdcategorieën 1 tot en met 7

Voor jongens en meisjes van 8 tot en met 14 jaar zijn er gezamenlijke jeugdwedstrijden. Tijdens de wedstrijden zijn er, voor de hoogst geklasseerden, prijzen te verdienen. Na deze categorie ga je naar de Nieuwelingen.

De meeste jongens en meisjes in de jeugdcategorieën rijden hun wedstrijden binnen het district, Het district is een deel van Nederland waar de vereniging in ligt, De KNWU heeft het land verdeeld in 11 districten. Onze vereniging hoort tot het district ZON (Zuid Oost Nederland) maar we wonen ook erg dicht bij het district Zuid-West waar we natuurlijk ook een paar wedstrijden van meepikken zoals onder andere Wijk en Aalburg. De jeugdcommissie van het district stelt een eigen kalender op van de jeugdwedstrijden binnen het district. We hopen natuurlijk dat WTC Maas~Waal daar in 2016 ook weer een wedstrijd aan toe kan voegen waar onze eigen jongens en meisjes kunnen schitteren voor eigen publiek!

Nieuwelingen(-dames)

Voor jongens en meisjes van 15 en 16 jaar. De jongens en meiden rijden niet meer bij elkaar maar er zijn aparte nieuwelingencategorieën voor de jongens en meiden.
In deze categorie zijn de wedstrijden gemiddeld 40 tot 50km lang. Voor een goede spieropbouw, omdat je in deze leeftijd nog in de groeifase zit, heb je een maximaal verzet op je fiets van 50×16 (50 tandjes voor en 16 achter) nodig.

Junioren(-dames)

Na de Nieuwelingen wordt je Junior of Junior-Dames, in deze categorie zit je wanneer je 17 of 18 jaar bent.
De wedstrijden zijn tussen de 70 en 80km lang en er wordt ook altijd erg hard gereden.

Beloften

Jongens tussen 19 en 22 jaar kunnen in deze categorie kiezen of ze later door willen als Elite of Amateur-A of sportklasse.

Kijk op de site van de KNWU voor alle licentie- en categorieëninformatie. Ook op de Jeugdpagina van Wielerland.nl staat alles wat je weten wil en moet.

Links speciaal voor de jeugd