Verslag van dag 3 van de Meertour

Dag 3 Meertour 2015

Helaas voor de renners van WTC MaasWaal geen ploegentijdrit dit jaar.

Gerben start in het B-criterium, vorig jaar was dit het eerste criterium dat hij uit reed. In de premiesprints en drieronden klassement laat hij zien dat hij tot de sterkste renners van dit peloton behoord. Nadat er continu tevergeefs gedemarreerd word door verschillende renners word het een pelotonsprint.
Gerben laat iedereen de hielen zien en zegt in het interview dat hij gisteren van Gijs geleerd heeft hoe te sprinten. Prachtige overwinning en een mooie opsteker voor hem nadat hij in de eerste etappe uitgevallen was met materiaalpech.

A-criterium gaat van start nadat Gijs zijn nieuwe gele trui heeft gekregen. Gelijk word door Van Nieropp de knuppel in het hanenhok gegooid en binnen 4 ronden vormt zich een kopgroep van 5 zonder Melvin Bos de nummer 2 van het klassement.  Dit is dus een gunstige situatie voor het klassement van Gijsbert.

De eerste helft van de wedstrijd gaat in volle vaart dus in de kopgroep moet ook vol gereden worden om de voorsprong van zo’n 25 seconden te behouden. Achteraan heeft Geert Platenburg het zeer zwaar maar blijft zich vastbijten in de staart van het peloton.
Erik Satter rijd een berewedstrijd aan kop van het peloton, waar later ook Robert zich meld om gevaarlijke klanten niet te laten springen. Willem meld zich op het laatst na enkele aanmoedigingen ook bemoeien met de debatten. Mark en Andre kunnen zich vandaag relatief sparen hun krachten zijn morgen nodig in de tijdrit en namiddagcriterium.

In de kopgroep word er nog het een en ander geprobeerd maar Sam Boon en Gijsbert springen gelijk mee en uiteindelijk wint Gijs in een zeer spannende sprint. Hiermee versterkt hij zijn leiderspositie en zal morgen de tijdrit en het criterium nog moeten laten zien wat hij waard is.

Remy Straver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *