Gijsbert Nieuwkoop wint Meertour (Toegevoegd verslag laatste dag + uitslagen)

Met twee teams stond MaasWaal aan de start van de Meertour. Team 1 van MaasWaal werd 2e in het Ploegenklassement, maar met een mooi en goed ploegenspel in het afsluitend criterium kon Gijsbert in het individueel klassement zijn eerste plaats behouden en de gele trui mee naar Huis nemen.

 A-categorie
Algemeen klassement Puntenklassement
Jongerenklassement

B-categorie
Algemeen klassement
Jongerenklassement

Ploegenklassement

Verslag dag 4 Meertour 2015 

Vandaag een individuele tijdrit over 11 kilometer en een criterium in Wieringerwerf over 58 km
Vroeg uit bed want Gerben Kroon moet om 10.35 klaar staan voor zijn rit tegen de klok. Hij moet vleugels hebben na zijn eerste overwinning en finisht uiteindelijk 6e in de B categorie.  In het middag criterium word hij 9e en mag zo terugkijken op een geslaagde Meertour.
Erik Satter rijdt een verdienstelijke tijdrit en eindigt nog voor wielerkampioen Nico Vuurens, hij geeft aan zich gespaard te hebben voor het criterium. Geert Platenburg ziet tegen de tijdrit op maar plaatst zich prima in het midden van het A peloton. Andre v Tilborg  en Mark Teeuw rijden op klasse naar een top 15 klassering.
In de top van het klassement gaat het om Gijsbert, Glenn van Nierop, Sam Boon en Henk de Jong.
Henk de Jong rijd een fantastische tijdrit in de nationale driekleur en pakt 9 seconden op Glenn van Nierop, 11 op Sam Boon en 15 op Gijsbert.
Gijsbert geeft aan dat hij niet in het rood is geweest en het de finale van deze 4-daagse met vertrouwen tegemoet te zien.
Glenn van Nierop (op 24 sec) is de gevaarlijkste klant met adjudant Henk de Jong (op 30 sec) beide van de Spartaan uit Rijswijk(Den Haag) hebben zij in andere wedstrijden al laten zien dat ze het Gijs moeilijk kunnen maken. Sam Boon (op 37 sec) staat ook bekent als een rappe man.
Na de start moet Mark meteen aan de bak want er wordt uit het vertrek aangevallen maar hij rijd prima en neutraliseert meteen de koers. Half koers probeert Gijsbert zelf de aanval te kiezen en krijgt Van Nierop mee zodoende moet Boon en de verdediging rijden alles komt weer bij elkaar. De aanval breekt Gijs een beetje op en zijn concurrenten zien dit waarop ze gelijk een bom gooien. De Jong, Boon, en Van Nierop zitten in een kopgroep waar onze Gijs niet bij zit.
Erik en Andre steken een paar raketten af en laten zien dat er met WTC MaasWaal niet te sollen valt. Gijsbert word door Mark en Geert weer voor in het peloton gebracht.
In de laatste 4 ronden rijdt Jermo Agema weg maar die telt niet mee voor het klassement en mag dus wegblijven, zo zijn ook de 15 bonificatie seconden weg.
Na nog een aanval van Glenn van Nierop die teniet gedaan wordt door Mark Teeuw komt Gijsbert het criterium door zonder tijdsverlies. De eindoverwinning in de Meertour een wedstrijd waar hij al 4 jaar van droomt is binnen een geweldige prestatie.
Het was mij een eer om deze groep renners een weekend naar een prachtig wielerevenement te begeleiden.
Remy Straver

 

Invalid Displayed Gallery

 

Renners MaasWaal

 

DSC01418 (1)

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *