Verslag fiets Driedaagse naar Oudenaarde

De Driedaagse ging dit jaar naar Oudenaarde in België. Op vrijdag 29 juni vertrokken we vanuit Brakel met 13 fietsers (12 mannen en 1 vrouw)  en twee begeleidsters naar België. Via Raamsdonkveer, Oosterhout en Breda ging het langs het Schelde Rijn kanaal richting Antwerpen. Na  Antwerpen volgen we de F4 snelweg (overigens een gewoon fietspad, maar naar Belgische begrippen een ‘snelweg’) langs het spoor naar Lokeren. Na een kort koffietje en/of colaatje in Lokeren ging het met veel keren en draaien via lokale landwegen en paden naar het mooie Oudenaarde.

Oudenaarde is een mooie oude stad met een levendig centrum. Vrijdagavond konden we na een culinair hoogstaand diner hier direct al van genieten. We vielen met een live disco op de Markt met muziek van Abba en “Gimme! Gimme! Gimme!” gelijk met de neus in de boter. Nadat iedereen zijn bedje in het hotel had gevonden, stond  ’s morgens op de hoogste Penthouse Hotelkamer van Teus weer een zeer goed ontbijt klaar.

Het weer was zaterdag wat druilerig, maar uiteindelijk werd toch door de meesten besloten om het erop te wagen en een gedeelte van de Ronde van Vlaanderen te rijden. Als we dat nog niet hadden, hebben we nog meer respect gekregen voor de profs die op de steile kasseienstroken hier de verschillende klimmen trotseren.  Een zware maar wel zeer mooie ervaring! 

Na deze rit keken we met zijn allen in het restaurant van het -zeer mooie en vol wielerhistorie aangeklede moderne belevingscentrum van de Ronde van Vlaanderen- de eerste etappe van de Tour de France. Hoewel sommigen liever Vlaamse frieten hadden gehad, genoten we ’s avonds weer van een geweldig vijfgangendiner in een dito geweldig hotel van een vriend van onze hotellier. Aan een tafel voor vijftien in een ruime klassiek aangeklede kamer was het weer genieten. Omdat we de volgende dag weer 185 km richting Brakel moesten rijden, koos niet iedereen ervoor om in het centrum nog een afzakkertje te pakken. Maar gezellig was het, hetgeen ook diegene die al lang lagen te slapen meekregen.

De volgende ochtend om 8 uur genoten we weer van een uitgebreid ontbijt, al kwam dit voor sommigen wel wat vroeg. Om precies 9 uur vertrokken we richting Brakel. Via een alternatieve, maar niet minder mooie route, reden we weer richting Antwerpen. Bij Café De Voermansrust in Kruibeke was een koffiestop gepland. Dit café staat ook wel bekend als ‘Roos Pap’, en is een fenomeen tot ver buiten de dorpsgrenzen van Kruibeke. Het gebak dat uit een automaat aan de weg moest komen smaakte er niet minder om, en wat een geweldige belevenis was het hier weer.

Nadat we weer met roltrappen waren afgedaald naar de bijna 100 jarige Anna voetgangerstunnel  onder de Schelde door, de Schelde waren gepasseerd en Antwerpen achter ons hadden gelaten, werden we met de wind vanachter uit het zuidwesten bijna richting Brakel geblazen. In ons clubhuis genoten we nog van de traditionele Chinees, welke vooraf was besteld en door Arjan werd bezorgd.  Gelijk konden we ook het slot van de touretappe van deze dag nog volgen en Verstappen zien winnen. Het was al met al weer een geweldige Driedaagse!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *