Neswaardencross 2012 2e wedstrijd in de sneeuw.

Na de sneeuw van afgelopen week en de flinke vorstperiode zagen de Neswaarden er prachtig uit. Ook al vroor het smorgens 18 graden, met het zonnetje erbij en de stralend blauwe lucht zonder een zuchtje wind was het heerlijk om in de natuur bezig te zijn.

Ellen onze enige vrouwelijke bikkel in actie!

Het parcours was hard en de sporen van de vorige week maakte het extra zwaar, speciaal voor de crossers die op hun smalle bandjes toch in het nadeel waren.

De opkomst viel de organisatie wat tegen maar diegenen die er waren hadden het prima naar hun zin. Helaas voor Teus van Heukelum zat er vocht in de body van zijn achterwiel waardoor de palletjes vastgevroren waren en het voor teus al voor de wedstrijd exit was. Martijn de Putter kreeg te  maken met een stootlek waardoor ook hij lopend terug bij de start kwam. Ellen Satter kwam te val waarbij ze haar pols blesseerde en ook vroegtijdig de strijd moest staken. René Snoeren had er duidelijk zin in, en ondanks dat hij een veldrijder is, liet hij zien op de MTB ook uitstekend uit de voeten te kunnen, de enige die hem lange tijd kon volgen was Johan de Rouw maar ook hij moest in Rene zijn meerdere erkennen. Gerrit van Os was de man die heel de wedstrijd de 3e plaats bezette en zijn achtervolging op de 2 mannen voor hem niet opgaf, hij reed een zeer sterke race op zijn Apex 29er en zag zijn inspanningen uiteindelijk beloond met de 3e plaats op het denkbeeldige podium. De eerste 3 mannen vandaag reden alledrie op 29ers en waren toch licht in het voordeel.  Op het hard bevroren parcours dat toch zeker 1000 meter langer was dan de vorige wedstrijd waren de rondetijden toch 30 seconde sneller. Erik Satter en Leonard van der Laan waren de enige twee op een crossfiets en moesten zwaar in het nadeel diep gaan om hun posities in het algemeen klassement veilig te stellen. Daan Holdrinet ging zeer voortvarend van start en reed lang op de 3e positie maar moest toch na verloop van tijd terrein prijs geven op de mannen met de trainingskilometers in de benen. Good old Teus van Tuijl liet zich niet gek maken en reed zijn eigen koers waardoor hij uiteindelijk zeer goede zaken deed in het algemeen klassement (2e) Deze uitslag is oeverigens nog in onderzoek er is geen officieel protest tegen aangetekend maar we vonden het toch op zijn minst enigszins verdacht . Henk Westerlaken had zich vergist in de starttijd waardoor hij met een ronde dispensatie en zonder rugnummer van start ging, onze wedstrijdleider en Juryvoorzitter Willem van Gameren streek eens over zijn wielerhart en besloot Henk als een van onze trouwste deelnemers toch te klasseren.

 

 

de uitslag van 04 februari:

1e. Rene Soeren Dongen.  2e. Johan de Rouw Ammerzoden.  3e. Gerrit van Os. Kaatsheuvel.
Algemeen klassement na twee wedstrijden.
1e Erik Satter.
2e Teus van Tuijl.
3e Henk Westerlaken.
4e Rene Soeren.
5e Johan de Rouw.
6e Andre van Tilburg.
7e Gerrit van Os.
8e Corne Verhoeks.
9e Leonard van der Laan.
10e Dirk Keinemans.

Gerrit van Os kan als één van de oudste deelnemers nog goed mee bij de kleppers!

Helaas dus weer geen geluk voor de crosscomissie dit jaar, de elementen zijn helaas zelfs voor ons niet te organiseren we laten ons niet kisten, we hebben weer bijgeleerd en volgend jaar zullen we zeker weer een cross organiseren want het parcours is te mooi en het evenement te leuk om het niet te doen.

We danken de sponsoren voor hun ondersteuning, dankzij hen kunnen weer weer 700 maaltijden geven aan de kinderen in Malawi.

 

 

 

 

De Neswaardencross werd mogelijk gemaakt door:

Maatje advocaten Zaltbommel

Van Noord accountants Zaltbommel

van der Stelt Autoschade Aalst.

 

Hartelijk dank ook aan alle vrijwilligers die hun tijd en energie in de organisatie van dit evenement hebben gestoken.

Dirk, Gijs, Willem, Joop, Arjan, Daan, Eelco

Gijs van Tuijl uit gameren heeft ook een groot aantal prachtige foto´s gemaakt die HIER te vinden zijn.

 

er zijn geen afbeeldingen gevonden

 

 

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *