Goed nieuws voor onze Marathonschaatsers!

Al vele jaren leeft er in de Brabantse delegatie van het marathonpeloton een wens om de krachten van de Brabantse marathonschaatsers uit de topdivisie te bundelen in een professioneel Brabants Team. De kogel is nu door de kerk: Aan de Weissensee in Oostenrijk is overeenkomst bereikt met vijf marathonschaatsers om volgend jaar in een Brabants team uit te komen in de topdivisie van het marathonschaatsen.

In het marathonpeloton zijn onzekere tijden aangebroken over het voortbestaan van een aantal ploegen. Zo bestond er ook lange tijd onduidelijkheid voor een aantal Brabantse rijders in de Topdivisie. Reden voor Nico van Bergeijk, voorzitter van IJsclub de IJsvrienden uit Wijk en Aalburg, om eens bij de vier topdivisie rijders die lid zijn van zijn ijsclub te polsen of er interesse bestond voor een eigen topdivisie team. Deze interesse bleek bij alle rijders aanwezig.

Na oriƫnterende gespreken met Arnold Stam, de beste Brabantse marathonschaatser van de afgelopen decennia, en een aantal potentiƫle sponsoren bleek er zeer veel draagvlak voor het opzetten van een eigen Brabantse ploeg. Ook Marianne Vos, de kersverse Wereldkampioene veldrijden en zelf lid van ijsclub de IJsvrienden, ondersteunt dit initiatief. Al zeer snel bleken locale bedrijven als Sport 2000 Stehmann, Bikecenter Van Tuyl en verdere later te noemen bedrijven bereid om een ondersteunende rol te vervullen in deze ploeg. De ploeg is echter nog wel op zoek naar een hoofdsponsor.

Inmiddels hebben vijf rijders definitief toegezegd en is de Brabantse ploeg een feit. Volgend seizoen verschijnt een nieuw Topdivisie marathonschaatsteam in het peloton aan de start met de volgende rijders: Pieter-Jan van Eck, Jochem Uithoven, Nick Uithoven en Robert van Dalen. Ook de vijfde rijder van het team komt uit de gelederen van IJsclub de IJsvrienden, deze plek wordt ingevuld door Dinant Nieuwkoop, nu nog uitkomend in de eerste divisie van het marathonschaatsen. Voor een eventuele zesde rijder is nog ruimte en hier zal op een later tijdstip meer duidelijkheid over ontstaan.

Bron: Digitaalburg.eu

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *