Gerrit van Os 3e bij de Jan van Arckel Wintercompetitie!

Een verslag door Erik Poelen van de Kaatsheuvelse Fiets Club:

Zaterdag 1 december: 

Eigenlijk was er breaking news op deze zaterdag! Onze Gerrit heeft voor het eerst sinds zeer lange tijd weer prijs gereden. En niet zomaar!!! Zoals bekend, of nog niet, zullen we hem het volgend jaar niet zo vaak zien op de zondag want hij gaat wedstrijden rijden bij de vetranen (Gerrit wordt 50 in 2013).

Vandaag heeft hij ter voorbereiding meegedaan aan een MTB-wedstrijd in Nieuwpoort over 16 km bij de fietsclub Jan van Arkel. Een wedstrijd waar 108 deelnemers aan de start stonden. Gerrit moest helemaal achteraan vertrekken omdat hij in vorige wedstrijden nog geen punten had verzameld. Zoals hij zelf vertelde stond hij aan de start terwijl de adrealine al door z’n hoofd heen spoot. Meteen na de start was er al het eerste “Gerritje” Terwijl het hele peleton netjes over het asfalt fietste, stoof Gerrit bij de eerste de beste bocht door het plantsoen en kon meteen vijftig man opschrijven! Door heel hard te fietsen en met het “het schuim op z’n bek” pikte hij één voor één alles op. Toegegeven, er waren een hoop prutsers bij (kijk maar naar de foto’s op de website), maar ook de specialisten gingen er aan. Uiteindelijk werd hij 3de en stond dus op het podium. Prachtige prestatie!! Ze kennen hem nu!

Jammer is alleen dat de prestatie is verricht in het tenue van “Maas en Waal” en dus niet in de boeken komt als een KFC prestatie. Maar met Gerrit is afgesproken dat als er geen stuk komt te staan op de “Maas en Waal” website of in het clubblad, hij voortaan in het KFC-shirt zal strijden. Want ook voor Gerrit als ZZP’er cq Nederlands kampioen wandenzetten, is enige publiciteit in deze tijd belangrijk.

Gerrit, nogmaals, proficiaat namens de hele KFC. De bloemen zullen we maar aan Dinie geven hadden we begrepen……

En ook al is het in het verkeerde shirt: ter ere van je 3e plaats onderstaand de foto’s! We zijn trots op je.

 

Note van de Webmaster:

Hoewel Gerrit in het prachtige tenue van WTC Maas~Waal reed en niet in het zwart wit van KFC wil dit natuurlijk niet zeggen dat hij in het zoals door de schrijver vermeldde “verkeerde” shirt reed! Uiteraard zijn wij als WTC Maas Waal ook beretrots op deze mooie prestatie zoals we dat altijd zijn op de prestaties van onze jongens!

One Reply to “Gerrit van Os 3e bij de Jan van Arckel Wintercompetitie!”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *