Brugtrainingen 2013

Het is een dag voor kerst als ik op mijn MTB snel nog een rondje bruggen doe. De komende twee dagen zullen voornamelijk gevuld worden met eten en drinken en de fiets komt hoogstwaarschijnlijk niet van zijn standaard af.

Als ik de Martinus Nijhoff brug over ben gereden kan ik het toch niet laten om aan de Zaltbommelse kant om te keren en nog een extra rondje richting Waardenburg te doen. Met in mijn achterhoofd de wetenschap dat over 15 dagen op 8 januari hier op de brug de trainingen weer beginnen ga ik nog eens op de trappers lopen. Ik zet mijn benen nog eens extra op spanning tot het melkzuur uit mijn oren komt en ik noodgedwongen eerlijk moet bekennen dat er nog behoorlijk wat werk aan de winkel is voordat het nieuwe seizoen begint.

 Moe en voldaan verlaat ik het fietspad van de brug om op mijn gemakje huiswaarts te keren. In mijn gedachten ben ik al bij de eerste training volgende week op de brug. Tijdens de brugtrainingen worden ieder jaar weer de eerste voorhoede gevechten geleverd en wordt er voorzichtig aan de boom geschud om vriend en vijand te testen. Hoe zou hij of zij door het najaar en begin van de winter gekomen zijn? Ook ik vraag me af hoeveel pijn ik zal lijden volgende week want afgeven doen we natuurlijk niet. Niemand wil op de brug de minste zijn dus met een stalen gezicht ondergaan we de pijn en proberen we de anderen zand in de ogen te strooien door het er zogenaamd makkelijk uit te laten zien. Dinsdag 8 januari om 20.00 uur weten we het…. als we het eerste uur brugtraining van 2013 er op hebben zitten.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *