Druk weekend voor de jeugd van WTC

Afgelopen weekend was een druk weekend voor de jeugd(wedstrijd) renners van WTC.

Te beginnen op de zaterdag. Marnix van den Oever reed op dag 2 van het Wielerweekend in Buchten naar een zeer verdienstelijke derde plaats. Rugnummer 32 was hem ondanks het weer goed gezind in het heuvelachtige Limburg. Het was een “zeiknatte” race volgens Marnix.  Top gereden.

Marnix3Burchten

Op diezelfde zaterdag zijn hebben een drietal andere jeugdrenners een etappe van de Stofwisseltour meegereden. Deze etappe liep van Cuijk naar het mooie Aalst, waar de renners werden ontvangen bij een van onze sponsoren namelijk Steenfabriek De Rijswaard. Pieter Prosman, Lisa van Heel en Silke Blei hebben alle drie de 60 km lange tocht mee gefietst. Hulde.

Wat is de stofwisseltour: Een aantal jaren gelden besloten drie Nederlandse metabole specialisten en een aantal ouders van kinderen met een stofwisselingsziekte een rondje te fietsen langs alle metabole onderzoekscentra om aandacht en geld op te halen voor onderzoek. Inmiddels is de stofwisseltour uitgegroeid tot een jaarlijks terugkerend Stofwisselkracht evenement waar steeds meer artsen, onderzoekers, ouders, fietsers en bedrijven zich bij aangesloten hebben.

En dan was er uiteraard nog de zondag.

Vandaag stond de Rabo Ronde van Someren op het program. Lisa van Heel reed met rugnummer 54 samen met Jente Derksen uit Haalderen weg van de rest.  Dit leverde haar een welverdiende tweede plaats op. “Heel” erg goed gereden Lisa. (woordgrapje)

Lisa2Someren

Dit waren overigens niet de enige kids die aan de start stonden in Someren. Thom van Herwaarden eindigde maar net buiten het podium op een 4-de plaats in cat. 4. Silke Blei reed een hele mooie 6-de plaats in cat. 5 en Pieter Prosman deed ditzelfde in cat. 7, ook een 6-de plaats dus.

Silke6Someren

Een aantal van deze kids hebben dus zowel op zaterdag als op zondag gereden. Knap hoor. Jullie zijn een mooi visitekaartje voor de club. Dank jullie wel daarvoor!

 

Met sportieve groet,
Jeugdcommissie WTC Maas Waal

P.S. alle uitslagen zijn te vinden volgende link: http://www.knwu.nl/wegwielrennen/uitslagen

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *