WTC Maas~Waal presteert collectief tijdens ronde van Giessen

Tijdens de Ronde an Giessen hebben de renners van WTC Maas~Waal zich van hun beste kant laten zien.

Bij de recreanten waren zowel de A als de B groepen voor het merendeel oranje blauw wit gekleurd en waren het ook veelvuldig de Maas~Waal renners die in de aanval trokken. Het waren Peter de Weert en Pieter Jan van Eck die het hazenpad kozen en in hun vlucht Brouwer meekregen. Wat de achtervolgende groep op deed,deze drie mannen waren met ruim 30 seconden voorsprong niet meer in te halen op het lastige klinkerparcours. In de sprint liet Pieter jan zien dat hij in een prima vorm steekt en won met overtuiging voor Brouwer en peter de Weert die 3e werd. Johan hooijmans wist 9 punten te halen en staat daarmee met een totaal van 61, 6 punten voor in het klassement op mede Maas Waaler Marcel Stavast.  

Bij de B was het ook een MaasWaaler die de winst pakte, in de sprint wist Ian Oukes al de andere op ruime afstand te houden. voor L van Bijnen en John Berendsen die 3e werd en volgend jaar ook voor WTC Maas~Waal zal rijden. In het klassement staat Leon van Maurik nog altijd 3 punten voor op Laurens Groenenberg en 8 punten op Maas Waaler Teus de Jong.

Bij de Amateurs en sportklasse stonden maar liefst 12 Maas~Waal renners aan de start op een startveld van iets meer dan 50 renners. Dat er veel klasbakken aan de start stonden bleek al snel na de start toen de snelheden tot ver boven de 50 kilometer per uur op werden gejaagd. Het gemiddelde lag ongekend hoog en dat was ook te merken aan het snel uitdunnende peloton. De mindere goden werden standrechtelijk uit het wiel gereden en halverwege koers was het peloton al gedecimeerd tot ongeveer 60% van de oorspronkelijke grootte.

Ook bij deze klasse roerden de Maas~Waalers zich, en Robert van Dalen, Gijsbert Nieuwkoop en Andre van Tilborg waren dan ook veelvuldig op kop van het peloton te zien. Ook Erik Satter, Dirk Keynemans en Willem Blom gaven de strijd niet op en hielden meer dan behoorlijk stand in het voortrazende peloton. 7 van de 12 gestartte Maas~Waalers wisten de koers tot een goed einde te brengen in een ziedende wedstrijd waarin uiteindelijk maar 26 renners de finish wisten te behalen.  Daan Holdrinet, Rene Pruijssen, Martin van der Meijden, en Mark Teeuw moesten helaas vroegtijdig de strijd staken.

UITSLAG:

1 Jochem van der Doelen NULAND
2 Robert de Poel DORDRECHT
3 Jan Muis GIESSENBURG
4 Rens Trommels POORTUGAAL
5 Andre van Tilborg RIJSWIJK NB
6 Teo Muis GORINCHEM
7 Gijsbert Nieuwkoop Veen
8 Lars Rietveld OUDEWATER
9 Erik Meerkerk ZUIDLAND
10 Wouter van Zanten APELDOORN
11 Maarten van Zanten APELDOORN
12 Pascal Schoots TIEL
13 Erik Satter GAMEREN
14 Willem Blom WIJK EN AALBURG
15 Christian de Graaff RIJSWIJK
16 Harm van Berkel MAASLAND
17 Robert van Dalen ANDEL
18 Henk de Jong MIJDRECHT
19 Harmen Brandwijk Bleskensgraaf
20 Dirk Keynemans NIEUWAAL
21 Adrie Frijters WAGENINGEN
22 Maxim Harteloh DE LIER
23 Bart Streefkerk Ameide
24 Marcel Alma HARSKAMP
25 Martijn de Putter NEDERHEMERT
26 Jan Scherpenzeel LANGERAK

 

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *