Verslag van de Rabobank Ronde van Herwijnen

Rabobank ronde van Herwijnen winderig en aantrekkelijk.

Afgelopen zaterdag werd door WTC Maaswaal uit Brakel voor de 16e keer de Rabobank Ronde van Herwijnen georganiseerd. In alle 3 gestarte categorieën zeer aantrekkelijke wedstrijden waarbij de renners niet van elkaar het meeste tegenspel kregen maar was het  de wind  die er voor zorgde dat het zware koersen werden. Bij de wedstrijd voor 1e en 2e jaar nieuwelingen en 1e kaars junioren was de opkomst uitermate slecht maar de wedstrijd was echter alleszins het aanzien waard. Vanaf de 2e ronde ontstonden er kleine groepjes waarbij Fabio Jakobsen uit Heukelum (dit jaar al goed voor menig overwinning) liet zien dat hij één van de sterksten was. Toen hij samen met Remco Schouten overbleef liet hij zijn vluchtmaat zijn achterwiel zien. Clubgenoot  David van Ooijen uit Giessenburg complementeerde het erepodium.

Bij de Sportklasse viel ook al snel de beslissing. Hier waren het favoriet  Brian Burggraaf (dit jaar al 14x een 1e plek) en de winnaar van vorig jaar: Erik Satter van de organiserende vereniging die het hazenpad kozen en ondanks het feit dat ze met zijn tweeën moesten opboksen tegen een volledig peloton bleven ze weg. In de eindsprint liet de Brian zijn 15e overwinning optekenen.

Ook bij de Amateurs veel strijd met in de beginfase een groep van 4 man waarbij Gijs Nieuwkoop (Veen) en André van Tilborg(Rijswijk) beiden van WTC Maaswaal deel uitmaakten. Hoewel dit  – te kleine – groepje lang vooruit bleef kwam het peloton onder leiding van Lars Rietveld uit Oudewater toch terug. In de laatste ronden liet Lars zien dat hij zijn kruit nog niet helemaal verschoten had en bleef samen met Nick Riddy en William Brens uit de greep van peloton. Van de bijna 100 gestarte renners behaalde Gijs Nieuwkoop en André van Tilborg toch nog een keurige 8e respectievelijk 11e plaats.