Verslag NK jeugd Amersfoort

Afgelopen zaterdag 10 juni mochten 6 van onze jeugdrenners deelnemen aan het Jeugd NK in Amersfoort. In 5 verschillende categorie├źn had onze vereniging renners aan de start. Iedereen was in goede vorm en de wedstrijden waren dan ook bij allemaal tot de laatste ronde spannend.

Categorie 7 tot en met 4 reden de grote ronde en moesten iedere ronde de steile klim  van de Hugo de Grootlaan op die gemiddeld 6% stijgingspercentage heeft met een stukje zelfs 8%. Thom van Herwaarden mocht voor onze club de spits afbijten in categorie 5 jongens 11 jr. Tot de laatste ronde streed Thom mee voor het podium, hij reed een ijzersterke wedstrijd. Bij de laatste klim kwam Thom voorin door de laatste bocht maar in de klim wilde naar eigen zeggen zijn benen niet meer en moest hij toestaan dat een tiental renners hem passeerden. Thom vocht voor wat hij waard was en werd uiteindelijk toch nog netjes 18e.

Na Thom was het de beurt aan Silke bij de hoogste categorie meisjes. In een zeer sterk veld categorie 6 meisjes (volgend jaar allemaal nieuwelingen) hield Silke goed stand en deed net als Thom ook tot de laatste doorkomst mee voor het podium. Helaas voor Silke kreeg ze in de laatste ronde schakelproblemen waardoor haar ketting niet meer op het voorblad wilde. Silke wist bij de groep te blijven maar verbrandde kostbare energie en moest in de laatste klim de leiders laten gaan. Ook Silke reed een dijk van een wedstrijd die echt een hogere uitslag verdiende. Uiteindelijk werd ook Silke 18e.

Toen begon het lange wachten op een van de favorieten en dame in topvorm Lisa van Heel. In de categorie 4 Meisjes 11 jaar barstte de strijd al in de eerste ronde los, alle toppers zaten van voren en Lisa reed supersterk. Iedere ronde moesten meer meisjes lossen totdat er uiteindelijk een kopgroep van 4 meiden overbleef met daarin Lisa die omhoog reed alsof het vlak was. De 4 dames in de kopgroep waren duidelijk aan elkaar gewaagd en wisten dit ook want in de laatste ronden werd zeer tactisch gereden. Lisa probeerde 1 ronde voor het einde nog een beslissing te forceren maar haar tegenstanders lieten haar niet gaan. Tot de laatste 300 meter zat Lisa nog bij haar tegenstanders en pas in de laatste 100 meter moest ze de anderen laten gaan. Een superspannende koers, slim en sterk gereden door Lisa die uiteindelijk met haar supermooie 4e plaats net naast het podium greep.

Na de pauze was Aron van Vugt aan de beurt. Een vol bezet peloton bij Cat 3 Jongens 10 jr met natuurlijk gelijk veel geweld in de eerste klim. Aron moest achteraan starten maar liet zich niet kennen en reed ronde na ronde verder naar voren. Toen hij eenmaal ronde de 10e plaats doorkwam was de Forcing voorin al gemaakt en waren een 8 tal renners weggereden van de rest van het peloton. Aron nestelde zich in een groepje en kwam de opvolgende ronden allemaal door rond de 15e plek. Langs de kant van de weg luid aangemoedigd door alle andere maaswaalers en ouders. Superknap wist hij in zijn eerste NK stand te houden tegen het geweld van alle landelijke toppers en finishte zijn wedstrijd als 17e.

Na Aron was het wachten op de allerlaatste matadors. Het koninginnen nummer van de dag, Categorie 1 meisjes 8 jaar waar wij als club als enige vereniging van Nederland 2 supergemotiveerde meiden aan de start hadden staan!! Froukje van Wijgerden en Julia van der Meijden mochten de strijd aangaan met 11 andere meisjes van 8 jaar en na heel de middag wachten en supporteren mochten ze eindelijk om 18.15 uur zelf los. 5 ronden de klim van 6% op tot halverwege op een rondje van 1100 meter en de laatste klim helemaal naar boven. Beide dames gingen voortvarend van start en kwamen als 4e en 5e de eerste keer omhoog.  Allebei reden ze voor wat ze waard waren en het resultaat was dat Froukje het 11e en Julia het 8e beste meisje 8 jaar van Nederland werd. Superspannende wedstrijd en een geweldige prestatie van deze 2 kanjers.

We zijn als Jeugdafdeling en als WTC Maaswaal supertrots op de enorme motivatie, doorzettingsvermogen en kwaliteit van onze toppers. Jullie hebben je als echte ambassadeurs van onze club, op de allerbest mogelijke manier laten zien zaterdag! Gefeliciteerd allemaal!!!!!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *