Verslag en uitslagen veteranen 60 plus wedstrijd te Brakel

Eerste wedstrijd van Veteranen 60 plus succes in Brakel

Afgelopen donderdagmiddag waren maar liefst 48 wielrenners ui t het gehele land naar Brakel gekomen om de 1e van 2 wedstrijden – meetellend voor het klassement over 49 wedstrijden gedurende geheel 2011 – te rijden.

Vanaf de start werd een hoog tempo gereden. Dit betekende al gauw enige achterblijvers. In de 8e en 9e ronde werd het tempo nogmaals omhoog geschroefd en toen moesten er zelfs 10 man de groep laten gaan. Het duurde tot halverwege koers voordat er een kopgroep ontstond van 14 man waaronder Henk Westerlaken van WTC Maas~Waal. Ook maakte de kampioen van Nederland : Gerard Albrink uit Uitgeest deel uit van deze grote groep. De nummers 1 en 2 van het tussenklassement na 37 wedstrijden : Piet Gruteke (Rotterdam) en Guus Zantingh (Uithoorn) hadden de boot gemist. Omdat zij naar elkaar bleven kijken werd er geen serieuze achtervolging ingezet. Slechts een groepje van 5 man probeerde het nog maar, zij bleven wel uit de greep van het peloton (waarin Han Nell , Arie van Dijk en Eelco Spronk van WTC Maas~Waal) maar konden toch niet meer aansluiten.

In de kopgroep was het erg onrustig met veel demarrages van onder meer Andre Zijlmans uit Made en Gerard Albrink. Laatstgenoemde was uiteindelijk de rest te slim af en werd solo winnaar. De sprint van de rest werd een prooi voor Jan Ubachs uit Venlo nipt voor Theo van Mook uit Made.

Jac ‘t Hoen uit Nieuw Vennep won de sprint van de achtervolgers.

Uitslag

1. Gerard Albrink Uitgeest
2. Jan Ubachs Venlo
3. Theo van Mook Made
4. Harry Kellenaers Venray
5. Geert Oosterbosch Eindhoven
6. Hans van Bavel Sint Anthonis
7. Aad Vingerling ’s Gravendeel
8. André Zijlmans Made
9. Tim Krabbé Amsterdam
10. Jac van Vlimmeren Etten Leur
11. Henk Westerlaken Rijswijk (N-B)
12. René Balm Drunen

Op 11 augustus a.s. volgt de 2e wedstrijd in Brakel.

Aanvang: 15.30 uur.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *