Uitslag Omloop van het Munnikenland 2013

Onder zonnige maar winderige omstandigheden werd op zaterdag 20 april de Omloop van het Munnikenland verreden.

Het was alle hens aan dek bij alle categorieen en er werd zeer veel strijd geleverd. Dat was ook te zien aan de pelotons die veelvuldig op een lint door het brakelse en door het Munnikenland reden. Het was een echte waaierkoers hetgeen ook te zien is aan het aantal gefinishte renners. Alle pelotons werden gedecimeerd en alleen de allersterksten reden de koers uit. De Maaswaalers lieten zich ook deze keer weer goed zien hetgeen resulteerde in een klinkende winst van Wim van Tuyl bij de Regiorecreanten A. Ook gastrenner Miguel Verhagen (3e) Joost Hoetelmans (8e) Johan Hooijmans (12e) en Teus van Tuyl (13e) wisten een plaats bij de eerste 15 geklasseerden te bemachtigen. Bij de B renners waren het Henk Westerlaken (5e) Gerben Franken (7e) Walter van Putten (8e) Paul van Iterson (12e) Aart van Rijswijk (14e) en Fabian Peverelli (15e) die als MaasWaalers punten wisten te halen.

Bij de Sportklasse kwam er al snel een schifting en een zeer sterke kopgroep werd geformeerd met daarin Erik Satter en Freek de Jong. Helaas moest Freek de groep laten gaan en bleef Erik als enige MaasWaaler over tussen het sprintgeweld van de kopgroep.  Hoewel de officiele uitslag Erik niet vernoemt (geen transponder op zijn fiets) zat hij er wel degelijk bij en werd hij voor Hermi Beute 7e.Erik kon deze keer de ontketende Brian Burggraaf en Axel Hermans helaas niet volgen maar na ziekte en kramp de afgelopen week, hoeft hij zich niet te schamen en heeft onze sponsor de club prima vertegenwoordigd. Hermans wint de sprint van de Kopgroep voor Burggraaf en Arno Hartog.  Freek de Jong  (16e ) Joop Kosters (22e) en Robin Slosser (53e) waren de overige MaasWaalers die de koers tot een goed einde wisten te brengen.

Bij de Amateurs hetzelfde beeld als bij de Sportklasse, al vroeg in de wedstrijd ontstond een kopgroep met daarin de zeer goed rijdende Mark Teeuw die lang vooruit wisten te blijven. In de 5e ronde kwamen de breuken in het peloton en de voorhoede van het peloton wist de aansluiting te vinden bij de vluchters. In de ontstane groep van 36 renners zaten 4 MaasWaalers, met Mark Teeuw, Gijsbert Nieuwkoop, Andre van Tilborg, en Willem Blom stormden de 36 mannen op het parcours van WTC MaasWaal af, in de achterhoede gevechten leverde Pieter Jan van Eck als debutant een prima prestatie af door in het overgebleven peloton te handhaven en de koers uit te rijden.  In de laatste kilometers van de wedstrijd wisten nog een 5 tal renners te ontsnappen uit de kopgroep waarvan Thom van Beek de sprint wist te winnen voor Marcel Alma en Matthieu Hendriks.