Tim van Wijk wint vestingronde van Nieuwpoort bij de recreanten A

Een beetje aan de late kant maar absoluut niet minder belangrijk!

NIEUWPOORT • De regiorecreanten A kunnen opgelucht ademhalen. Tim van Wijk, de man die met groot machtsvertoon de Vestingronde won, zal ze alleen dit seizoen nog pijn doen.

“Want volgend seizoen ga ik bij de amateurs rijden”, kondigde hij aan. Op Van Wijk stond geen maat. Hij ging alleen op avontuur en dubbelde het hele stel. Alleen Wilfred van Hof en Goof Tukker lieten zich niet inhalen.

Van Wijk -in het dagelijks leven bij de Luchtmobiele Brigade- drong, eenmaal terug in het peloton, niet meer aan. De 23-jarige militair, veel meer ogend als een gewichtheffer dan als een wielrenner, voelde zich blijkbaar thuis in Nieuwpoort.

Goof Tukker: ”Toen we hem nog bij konden houden, dacht ik voor zo’n bocht dat hij links achter me zat. Maar rechts was hij me al tien meter voorbij.”
En inderdaad, de man uit Wijk en Aalburg nam de bochten zoals hij waarschijnlijk ook uit het vliegtuig springt. Niet kijken, niet remmen, niet bang zijn, gewoon gaan.

Leiding
Overigens deed Van Hof goede zaken, want ranglijstaanvoerder Arie Pieter Brouwer voelde zich op dit rondje niet echt thuis. Van Hof nam met zijn tweede plaats de leiding weer over.

Voor Tukker was de derde plaats bijzonder. Immers een podiumplaats in de wedstrijd om een trofee, vernoemd naar zijn veel te vroeg overleden vader, Aart Tukker.

B-recreanten
In de B-categorie werden Teus de Jong en Laurens Groenenberg eerste en tweede. Na de Brabanders eindigde William Westerlaken uit Nieuw-Lekkerland op de derde plaats. Maar hij nam wel de leidersprijs mee naar huis.

 

Proficiat Tim met deze mooie 1e plaats en sorry voor de late plaatsing van het bericht, de webmaster had dit memorabele feit helaas gemist!

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *