Tim van Wijk winnaar van de Meertour 2014

Zondag 1 juni 2014

Dag 4 van de Meertour op het programma staan.
-Individuele Tijdrit 10.9 km
-Criterium B categorie 36 km
-Criterium A categorie 54 km

De heren geven ‘s-morgens aan dat de benen zwaar aanvoelen en dat de gereden kilometers behoorlijk de reserves hebben aangetast.

Tim is opgewekt en heeft zin in de tijdrit want Hilde (zijn vriendin) komt kijken en hij wil natuurlijk zijn gele trui verdedigen en het liefst zijn voorsprong op Robbert Schaap van De Spartaan uitbreiden hij had hem namelijk in de proloog al op 10 sec gezet maar het blijkt een taaie rakker te zijn.

Gerben komt aan het vertrek in de B categorie en zet op Blom zijn TT-fiets een tijd van 15:28.81

op 0:41 sec van de winnaar in zijn categorie. Met een gemiddelde van 42.248 erg knap voor een eerste individuele tijdrit.

Dan komen de kleppers en de spanning loopt op.

Gijsbert zet een snelle tijd neer en blijft lange tijd aan de leiding tot Brian Burgraaf van Klein/Keppel als enige onder de 14 minuten duikt later nestelt Paul Heij van Pro Salton/ Ditec zich hier tussen daarmee het podium van deze tijdrit bepalend.

Iets minder rap rijdTim maar Tim verstevigd zijn klassement hij pakt namelijk 26 seconden op Schaap.
Mark schuift op naar plaats 2 al is hij niet geheel tevreden over zijn tijdrit (Mark en Tim hadden in de voorbespreking te kennen gegeven graag de individuele tijdrit te winnen).

Janarie verrast door 8 te worden, de teleurstelling van het niet uitrijden van het eerste criterium is hiermee snel vergeten.

Andre doet het relatief rustig aan en probeert wat krachten te sparen om Mark en Tim in het avond criterium bij te staan en Patrick voelt wat het is om voor de 4e dag op rij diep te moeten gaan en rijd met een keurig gemiddelde zijn tijdrit.

Uitslag
1  Brian Burggraaf          13:59.09       46.765km/u
2  Paul Heij                            0:03

3  Gijsbert Nieuwkoop        0:06

Tim van Wijk                    0:09

8   Janarie Scherff                   0:23
10 Mark Teeuw                       0:30
26 Andre van Tilborg             1:04
51 Patrick Donker                   1:51

Na de tijdrit word het kijken wie er nog een bedreiging voor Tim in het klassement zijn.

Dat zijn echte kleppers,

van de Spartaan Robbert Schaap en Henk de Jong
van Volendam Nick Hansen en Cees Snoek
van Olbers en IJlstra  Melvin Bos
van Pro Salton Ditec  Paul Heij

allen binnen 56 seconden van Tim en dan te bedenken dat er nog 15 seconden bonificatie op de meet liggen.

Gerben gaat van start in Criterium B waar volop koers is want er staan nog 4 man binnen de 10 seconden, Gerben moet zijn inspanningen bekopen en moet half koers het peloton laten gaan. Uiteindelijk word hij in zijn categorie 19e over 4 dagen koers.

A criterium gaat van start nadat Gijsbert voor zijn 3 plek in de tijdrit word gehuldigd en Tim nogmaals in het geel word geperst.

Gelijk valt Nick Hansen aan en Gijsbert zit op zijn wiel, hierna gaat Brian Burgraaf aan de haal maar die is geen bedreiging voor Tim dus mogen anderen het werk opknappen.
Patrick gaat eraf nadat er een aantal gedubbelden door het peloton zakken.
Janarie heeft de grote plaat gevonden en rijd prima mee achterin het peloton.

De heren van de Spartaan hebben het voornemen om Tim uit het geel te rijden maar Gijsbert smijt met zijn krachten om deze aanvallen te neutraliseren. Dit kost hem zoveel energie dat hij na 20 ronden uitgepierd is.

Op hetzelfde moment komt Paul Heij in een kopgroep te zitten en is het dus opletten voor Tim en op het moment dat we dit door willen geven rijd Janarie lek. Gauw wielwisselen en instructie dat hij nu de kastanjes uit het vuur moet halen voor Tim (Gijsbert schreeuwt dit zowat in zijn oor).

De kopgroep word teruggepakt door Burggraaf en Andre. Janarie zet zich voor Tim op de 12 en rijd een strak tempo zodat Melvin Bos, Robbert Schaap en de gevaarlijkste klant in koers Henk de Jong nooit meer dan 10 seconden kunnen pakken.

Mark heeft het zeer zwaar dit criterium en merkt toch dat zijn ziekte van 2 weken geleden hem nu opbreekt en moet zich neerleggen bij volgen.

Tim heeft op deze manier altijd wat over en op de streep verliest hij maar 1 seconde en wint De Meertour van 2014 een geweldige prestatie.

Hij bedankt zoals het een kopman betaamd zijn ploeg en pocht dat ie nog best een koers zou kunnen rijden.

Al met al was het een super weekend voor WTC MaasWaal

1, 2 en 3 in de proloog (Tim, Gijs en Mark)
1e in etappe 2 (Gijs)
1e in de ploegentijdrit (Andre, Gijs, Mark en Tim)
3e in de individuele tijdrit (Gijs)

1e en 3e in het algemeenklassement (Tim en Mark)
1e in ploegenklassement (Andre, Gijs, Mark en Tim)

Conclusie;

Tim is gewoon een beest ook over 7 onderdelen
Mark geweldig gereden jammer van ziekte
Andre helemaal opgeofferd voor ploeg en perfecte wegkapitein
Gijsbert jammer van val had anders ver kunnen komen maar pakt ook 3 maal podium en hard gewerkt voor de ploeg.

Willem geweldig gereden in etappe 2 en in de ploegentijdrit de jonge mannen op sleeptouw genomen
Janarie heeft zeer veel geleerd dit weekend ook laten zien dat hij kan tijdrijden, als hij zijn plaats in peloton kan handhaven word hij komende jaren een gevaarlijke klant.

Gerben vooral in klassiekers kwam ie tot zijn recht en ook zijn 1e criterium uitgereden, veel koersen Gerben dan komt goed met jou.

Patrick heeft een paar zeer verdienstelijke klassiekers gereden en weet nu wat wielrennen is, hij rijdt goed aan het wiel, als hij zijn motor kan vergroten en in zichzelf blijft geloven word het een prima renner.

Mij was het een eer om met deze gezellige groep op pad te zijn en zo een steentje heb kunnen bijdrage in deze successen.

Remy Straver

 

er zijn geen afbeeldingen gevondenOne Reply to “Tim van Wijk winnaar van de Meertour 2014”

  1. Hallo Remy Het waren vier geweldige dagen we hebben ervan genoten en zijn trots op onze zoon maar ook op de andere jongens ze hebben allemaal geweldig gereden en jij als ploegleider ook prima werk geleverd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *