Stichting (Re-)Cycling organiseert: Tijdritten Zaltbommel

Er wordt dit jaar alweer voor de 23e keer een tijdritten-cyclus in Zaltbommel georganiseerd.

Voorheen was de organisatie van dit evenement altijd in handen van wielervereniging Salt-Boemel, maar omdat dit niet meer in haar programma paste, hebben vrijwilligers van de Stichting (Re-)Cycling de organisatie sinds vorig jaar overgenomen.

De Stichting (Re-)Cycling is inmiddels bekend van het ophalen van oud papier en het onder-steunen van goede doelen.

 De tijdrittencyclus heeft dezelfde opzet als de voorgaande jaren. Deelname is geheel gratis en staat open voor iedereen. Alle renners die hun krachten wel eens met een ander willen meten of voor zichzelf willen kijken waartoe zij in staat zijn, kunnen meedoen. Ook dames zijn van harte welkom. Bij voldoende deelname wordt er een apart dames-klassement opgemaakt Dit geldt ook voor de jeugd. Ook voor hen kan een apart klassement worden bijgehouden.

 De tijdritten-cyclus bestaat uit 4 ritten over verschillende afstanden en op verschillende parcoursen.

De ritten vinden plaats op de maandagavonden: 22 april,  13 mei,  27 mei en 10 juni.

Deelnemers en belangstellenden moeten dan om 18.45 uur aanwezig zijn op de Markt in Zalt-bommel. Daar vindt de loting plaats voor de startvolgorde, worden de rugnummers uitgedeeld en wordt de afstand en het parcours bekend gemaakt. De parcoursen zullen dezelfde zijn als

vorig jaar.

Direct na iedere rit wordt de uitslag bekend gemaakt. Er wordt een klassement opgemaakt over de 4 ritten. Daarbij worden de tijden van alle ritten tegen het uurwerk bij elkaar geteld.

De 3 snelste renners in het eindklassement ontvangen een leuke herinnering. Bovendien ontvangt de winnaar van de eindrangschikking de ROAM Special Cycles Wisseltrofee.

 Dus: aanstaande maandag 22 april de eerste race tegen het uurwerk!

Iedereen rijdt op eigen risico en een valhelm is verplicht!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *