Start trainingen 12+ groep

Op donderdag 10 april beginnen de trainingen voor de 12+ groep. De training is voor jeugd vanaf 12 jaar en een aantal die jonger zijn maar over voldoende techniek, conditie en ervaring beschikken.

Deze trainingen worden gegeven door Guido van Tuyl en Patrick Donker. Er zal getraind worden met schema’s van onze conditietrainer Peter van Linder die jarenlange ervaring heeft met het trainen van onder andere triatleten en wielerprofs.

Guido beschikt over het KNWU Wielertrainer 2 diploma. De trainingen starten om 19.00 uur vanaf het parkeerterrein van de club en er wordt gereden over het verkeersluwe parcours van de omloop van het Munnikenland.

Omdat we veiligheid bovenaan hebben staan worden de trainingen op dit 7,5 kilometer lange parcours gegeven.

We rijden de ronde rechtsom zodat tijdens de trainingen altijd de binnenbochten genomen kunnen worden en we nergens de weg over hoeven te steken of in problemen kunnen komen met tegemoetkomend verkeer.

Het is belangrijk voor de deelnemers om te realiseren dat we op de openbare weg trainen en dat op de delen van het parcours waar ook auto’s kunnen komen de renners voorop de rest van de groep moeten waarschuwen.

Hierop zal geoefend worden en extra aandacht aan worden besteed.

Tijdens de trainingen wordt veel aandacht besteed aan het rijden in een peloton (groep) het leren uit de wind rijden (waaiers), conditie, snelheid en krachttraining.

Voor vragen of opmerkingen neem contact op met de Jeugd coördinator Martin van der Meijden 06-30644690 of wtc.maaswaal@upcmail.nl

 

One Reply to “Start trainingen 12+ groep”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *