Robert van Dalen 2de in Amateur-klassieker Zeeland Classic


Zaterdag 7 september 2013 werd de 8e Zeeland Classic verreden. Deze wielerwedstrijd voor Amateurs gaat over een afstand van 116 km en voert de renners door de mooie Zak van Zuid-Beveland.Evenals voorgaande jaren kende de klassieker 150 deelnemende renners. Ondanks het veel grotere aanbod van renners, laat de organisatie geen extra renners toe. Ook dit jaar staan weer de sterkste renners in deze categorieën aan het vertrek. Naast veel Zeeuwse favorieten komen de renners uit geheel Nederland en België. Zelfs renners uit Friesland, Groningen en de kop van Noord Holland komen naar het Zeeuwse om één van de mooiste wedstrijden in Zuidwest Nederland voor deze categorieën te kunnen rijden.

De Zeeland Classic is een topwedstrijd in Nederland geworden en alleen de allersterksten wonnen in de voorgaande jaren. De Zeeland Classic maakt deel uit van het Superprestige klassement. Onder dit klassement vallen een aantal zogenaamde ‘van stad tot stad-wedstrijden’ in Nederland. 

Een spannende wedstrijd onder mooie omstandigheden met een zinderende finale. Dat werd de 8e Zeeland Classic met start en finish in Heinkenszand.

Lang leek een 8 man sterke kopgroep waarin Mark Teeuw die na ca 50 km ontstond de wedstrijd te gaan beslissen, maar in de laatste 10 km werden ze achterhaald en daarna ontstond er een spervuur van demarrages. Robert van Dalen reed alleen weg waarbij 2 km voor de streep het vijf renners lukte om aan te sluiten. De 6 renners met eerdere winnaar in de persoon van Jacques Schuit, samen met Marijn Pijper, Stefan Borsboom, Robbert Koppers, Robert van Dalen en Tom Middelkamp, maakte zich op om te strijden om de winst.

In de sprint tussen deze zes was het de Belg Tom Middelkamp die de snelste was. Tom Middelkamp is een nazaat van de legendarisch Theo Middelkamp die diep in vorige eeuw een wielerlegende was en waarnaar een Zeeuwse wielerclub is vernoemd. Robert moest helaas genoegen nemen met een 2de plaats met een miniem verschil.

Mark Teeuw kwam volledig moegestreden in het peloton (63ste) over de finish.

Uitslag:

Pos Naam Woonplaats
1 Tom Middelkamp Verrebroek
2 Robert van Dalen Andel
3 Robert Koppers Scheveningen
4 Stephan Borsboom Hellevoetsluis
5 Jacques Schuit Oost-souburg
6 Marijn Pijper Hoogvliet
7 Robbert Schaap Voorburg
8 Bart Verhasselt Evergem
9 Gerard van Haaften Dirksland
10 Marc den  Hoed Pijnacker

One Reply to “Robert van Dalen 2de in Amateur-klassieker Zeeland Classic”

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *