Onze jeugd doet goede zaken in de kasseienkoers de Hel van Netersel

Afgelopen zaterdag hebben 6 van onze jeugdlicentiehouders de Hel van Netersel gereden. Op het loodzware parcours van 11oo meter moesten iedere ronde 350 meter kasseien getrotseerd worden. De wedstrijd was 1 van de 5 koersen die meetellen voor de NK kwalificatie en al onze renners reden deze keer ruim in de punten. Ook twee nieuwkomers stonden deze keer aan de start. Lisa van Heel uit Zaltbommel in categorie 1 waar ze in haar eerste wedstrijd meteen 5e algemeen en 1e meisje van het district werd en meteen de volle 100 punten scoorde. Thom van Herwaarden uit Rossum was heel nerveus voor zijn eerste koers in categorie 2 maar presteerde meer dan goed en werd keurig 16 algemeen, hij behaalde daarmee wel de 7e plaats bij de districtsrenners en scoorde zo flink punten voor de kwalificatie. Danielle van Hemert reed ook een hele goede wedstrijd, als lichtgewicht waren de kasseien voor danielle heel zwaar maar ze bleef dapper doorrijden en werd daardoor 8e algemeen en 3e van de meisjes categorie 1 van het district.

In categorie 2 reed ook Tijs van der Meijden die nog wat zelfvertrouwen bijtankte tijdens deze wedstrijd en in de laatste 2 ronden een flink aantal plaatsen naar voren wist te rijden. Hij werd 11e algemeen en 4e van het district waarmee hij een flinke sprong maakt in het klassement.  Isa Martens ging heel voortvarend van start en reed heel sterk halverwege koers blies ze zich op maar toonde over hoeveel karakter ze beschikt en reed de wedstrijd keurig uit waardoor ze 23e werd maar wel voor de 3e keer achter elkaar 2e meisje van het district.

In categorie 3 voert Sil bakker zonder teamgenoten nog altijd een eenzame strijd. Hij bleef heel knap goed doorrijden, hij toonde zich een echte bikkel in dit geweld en reed zijn eigen koers. hij werd 24e en haalde door 8e van het district te worden toch mooi 32 punten. Ook Sil maakt in de komende 2 wedstrijden nog altijd een goede kans om zich te kwalificeren voor het NK.

Alle renners hebben super hun best gedaan en we hebben allemaal genoten van een prachtige zonnige jeugdwielerronde  “De Hel van Netersel”

Tot woensdag op de training en zaterdag bij de Jeugdronde van Brakel op onze eigen baan!

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *