NK Jeugd 2014

Zondag 8 juni was het dan eindelijk zo ver. 4 van onze jeugdlicentiehouders hebben zich in de afgelopen maanden tijdens de districtswedstrijden weten te kwalificeren voor het NK Jeugd 2014.

Daniëlle van Hemert, Lisa van Heel, Isa Martens en Tijs van der Meijden mochten naar Phillipine in Zeeuws Vlaanderen om hun krachten te meten met de beste jeugdwielrenners van Nederland.

Jammer genoeg had Tom van Herwaarden de eerste twee districtswedstrijden gemist anders had hij zich zeker ook gekwalificeerd.

In 3 categorieën streden onze renners onder een stralende zon terwijl de ouders een mooi plekje in de schaduw op hadden gezocht.

Daniëlle en Lisa mochten de spits afbijten bij de meisjes 9 jaar. De 21 beste meisjes van nederland stonden gespannen aan de start voor hun rondjes door het dorp. Er werd meteen vanuit de start erg hard gereden en onze meiden streden voor wat ze waard waren. Je kon goed zien dat ze allebei steeds beter zijn gaan rijden en geen problemen hadden met de haakse bochten en klinkers in het parcours. Ze gaven allebei alles wat ze hadden en we zijn trots dat zowel Daniëlle als Lisa hun zware wedstrijd tot een goed einde hebben weten te brengen. Danielle werd 20e en Lisa 13e tussen dit landelijk geweld. Goed gedaan meiden!

Tijs was als volgende aan de beurt samen met 34 leeftijdgenoten in jongens categorie 2, hij was ook erg nerveus en kreeg vlak voor de verzettencontrole buikpijn en moest nog vlug naar het toilet. Net op tijd waren we terug en kon hij aansluiten bij de start. Tijs had startnummer 32 waardoor hij helemaal achteraan moest starten, door de zenuwen kreeg hij zijn schoen niet in zijn pedaal waardoor hij meteen vanaf het begin al moest achtervolgen. Ook Tijs reed een geweldige wedstrijd en gaf alles wat hij in zich had. Hij wist er nog een paar sterke rondes uit te persen en daardoor nog 7 plaatsen naar voren te rijden. Tijs werd 27e, super gereden Tijs!

Als laatste mocht Isa aantreden bij de meisjes categorie 2. 36 deelnemers in dit veld die echt hard reden. Isa had een hele goede start en reed bij de eerste 15 de eerste bocht door, ze oogde fris en met een vastberaden blik in de ogen reed Isa superstrakke bochten. Dat het tempo moordend hoog was bleek al snel want heel het peloton werd in 2 ronden uitelkaar gereden. Isa weerde zich als een leeuwin maar na een aantal ronden blies ze zichzelf op en zakte geleidelijk door het peloton heen. Aangemoedigd door haar eigen ouders maar ook al de andere renners.

We zijn allemaal reuze trots op onze renners jullie hebben het super goed gedaan!

De foto’s zijn gemaakt door Janette Martens, de moeder van Isa. Alle foto’s zijn in orgineel formaat te krijgen en beschikbaar bij Martin op een USB stick.

 

er zijn geen afbeeldingen gevonden

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *