Nieuwkoop en Verheij winnen in Omloop van het Munnikenland

Onder een lekker zonnetje en bij een frisse wind werd afgelopen zaterdag de Omloop van het Munnikenland voor recreanten, sportklasse en amateurs verreden.

Bij de recreanten twee grote pelotons aan de start, zowel bij de A categorie als bij de B veel strijd en een fors aantal MaasWaal renners aan de start.

Johan Hooymans kwam iets te vroeg op kop in de laatste ronde waardoor hij het deze keer af moest leggen in de sprint tegen Andre Huijser. Met toch een mooie 2e plaats mag hij terugkijken op een goede wedstrijd.

Bij de B bleek Kees Verheij die ook in een prima vorm steekt een maatje te groot voor de rest. Hij reed alleen weg en wist zijn vlucht ook tot een goed einde te brengen waardoor hij Solo over de finish kwam. wat is er nu mooier als renner?

Om 13:00 uur startte de sportklasse met daarin 4 MaasWaalers: Erik Satter, Patrick Heynen, Dirk Keynemans en Martin van der Meijden. De wind had ook bij de sportklasse grip op het peloton en in het gedrang ontstond halverwege koers een forse valpartij waardoor het peloton brak. De maaswaalers wisten zich voorin prima te handhaven hetgeen resulteerde in een 7e plaats voor Erik Satter en een 13e plaats voor Martin van der Meijden.

Als klapstuk startte de Amateurs met een flink aantal mannen van MaasWaal die allemaal in een prima vorm zijn. Halverwege koers ontstond er een kopgroep met daarin 4 van de onzen: Gijsbert Nieuwkoop, Robert van Dalen, Willem Blom en Arnold Stam gaven het peloton fietsles en wisten tot het einde weg te blijven mede gesteund door goed afstopwerk van de ploeggenoten in het peloton. Gijsbert rondde de sprint van de kopgroep af zoals hij dat al zovaak gedaan heeft, oppermachtig sprintte hij op onze baan naar de winst met vlak achter hem Robert van Dalen die de 3e plaats wist te pakken.