Startlicentie

Om deel te mogen nemen aan wedstrijden moet je lid zijn van de KNWU en minimaal een startlicentie hebben. Als je wedstrijd- of recreatief lid wordt van WTC Maas~Waal wordt je automatisch ook aangemeld als KNWU lid. De licentie moet je zelf aanvragen bij de KNWU. Je hebt een startlicentie en wedstrijdlicenties. Wat zijn de verschillen

Als je lid bent van WTC Maas~Waal kost het KNWU lidmaatschap € 12,00. Bij wedstrijd en recreatieve leden is dit al inbegrepen in de prijs van het lidmaatschap. WTC Maas~Waal zorgt dat je automatisch wordt aangemeld.

Een licentie moet je zelf aanvragen. Een startlicentie kost € 30,60. Het aanvragen moet je zelf doen door naar MijnKNWU. te gaan. De inloggegevens hiervoor krijg je automatisch toegestuurd nadat je door WTC MaasWaal aangemeld bent als lid van de KNWU.

Waarom heb ik nu een startlicentie nodig om clubwedstrijden, afdelingswedstrijden of strandraces te rijden?
Leden met het oude basislidmaatschap die wedstrijden rijden, zouden minder verzekerd zijn in 2021, terwijl zij wel deel uitmaken van hetzelfde peloton als leden met een KNWU-licentie. De verzekeringsmaatschappij maakt in de verzekeringsvoorwaarden vanaf 2021 namelijk onderscheid tussen leden en licentiehouders. Dit is één van de noodzakelijke redenen om de startlicentie te introduceren. Met de invoering van de startlicentie per 2021 zijn alle actief fietsende leden verzekerd tegen dezelfde voorwaarden als de licentiehouders. Met licentiehouders wordt bedoeld, leden die clubtrainingen en/of wedstrijden rijden en in het bezit zijn van een geldige licentie. (Passieve) leden zijn leden die alleen aan trainingen meedoen, bardiensten draaien of andere werkzaamheden bij de club uitvoeren, maar niet actief wedstrijden fietsen.

Meer informatie over startlicenties kun je vinden op: https://www.knwu.nl/kenniscentrum/renner/startlicentie

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *