Mooi artikel over het NK van Freek de Jong

Freek de Jong wint NK Veldrijden bij de Amateurs

Freek de Jong heeft zaterdag zijn nationale titel in het veldrijden bij de amateurs geprolongeerd. De renner uit Vught kwam in het staatsbos van Gasselte met een grote voorsprong over de finish. Matthijn Motshagen (Nijkerk) werd tweede en Daan Bongers (Baarlo) derde.

Op het parcours rond en nabij de recreatieplas ’t Nije Hemelriek was De Jong in zijn element. Nagenoeg de gehele dag regende het in Gasselte, waardoor het parcours enorm zwaar werd. Al in de eerste ronde liep de titelverdediger bij de concurrenten weg en zijn voorsprong na een omloop bedroeg maar liefst 22 seconden. Dat bouwde hij daarna nog verder uit, klaarblijkelijk voelde hij zich helemaal thuis op het zware parcours.

“Het ging lekker. Van te voren had ik gehoopt op regen en gladheid, want dan voel ik mij in mijn element en dat kwam prima uit.” De 33-jarige renner uit Vught had zelf al snel in de gaten dat hij sterker was dan zijn achtervolgers. “Op de skihelling kon ik gewoon op de fiets blijven zitten, terwijl de rest moest lopen. Dat gaf vertrouwen. Daarna kon ik me richten op het controleren van de koers.”

Voor de achtervolgers was het ook al snel duidelijk. Tweede man Motshagen: “Er stond geen maat op De Jong. Al in de tweede ronde merkte ik dat hij niet te kloppen was. Ik had gehoopt te kunnen winnen, maar hier viel niet tegen op te boksen.”

Daan Bongers kon zich wel vinden in zijn derde plaats. “Ik heb weinig nationale wedstrijden gereden. Ik had gewoon een achterstand, daarom ben ik erg tevreden met deze podiumplek.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Lees hier het volledige artikel

http://wielrenblad.soulonline.nl/leesvoer/freek-de-jong-wint-nk-veldrijden-amateurs/

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *