Goede start voor onze jeugdrenners bij de eerste wegwedstrijd van het seizoen.

Tussen de wielen met de WTC MaasWaal jeugd.

Eindelijk was het zover, de eerste wedstrijd van het wegseizoen voor onze jeugdrenners op zondag 23 maart in Nieuwkuijk. Voor onze club stonden Danielle van Hemert, Tijs van der Meijden, Isa Martens en Sil Bakker aan de start. Onze renners deden het allemaal heel goed en hadden het zichbaar naar hun zin. Danielle en Tijs hebben vorig jaar ook al wedstrijden gereden en kenden de klappen van de zweep al. Voor Isa en Sil was het hun allereerste officiële KNWU wedstrijd. Danielle startte als eerste in categorie 1 en reed een hele goede wedstrijd, het was goed te zien dat ze sterker is geworden deze winter, daardoor wist ze het verschil met de rest een heel stuk kleiner te houden dan vorig jaar. In categorie 2 reden Tijs en Isa. Na de loting moesten ze allebei achteraan starten in een veld van 27 renners. Tijs en Isa deden allebei enorm hun best maar door hun ongunstige startpositie konden ze de aansluiting met de voorste groep niet maken. Allebei reden ze hun wedstrijd over 8  kilometer keurig uit. Als laatste was Sil aan de beurt. Sil rijd al in categorie 3 waar ook al heel hard gereden wordt. Hij wist de eerste ronden de aansluiting bij het peloton te houden maar moest ze later toch laten gaan.

De wedstrijd was een NK kwalificatiewedstrijd waarbij de renners uit ons district Zuid Oost Nederland punten kunnen halen om zich te kwalificeren voor het NK in juni.

Alle vier onze renners wisten punten te halen. Danielle kreeg met haar 6e plaats bij de meisjes categorie 1 40 punten, Tijs kreeg voor zijn 6e plaats jongens categorie 2 40 punten en Isa werd bij de meisjes categorie 2 zelfs 2e wat haar 80 punten opleverde. Sil haalde bij de jongens categorie 3 de 9e plaats en kreeg daarvoor 28 punten.

De andere renners in de uitslag kwamen niet uit ons district en krijgen daarom geen punten toegekend.

Dit jaar zijn er 5 wedstrijden waar punten gehaald kunnen worden, van deze 5 wedstrijden tellen er 4 mee voor het NK dus het slechtste resultaat mag je laten vervallen.

De wedstrijden zijn: Nieuwkuijk, Lieshout, Netersel, Sint Michielsgestel, Someren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *