Fraaie wedstrijd op wielerparkoers WTC Maaswaal Veteranen 60 plussers.

 

Met een exact gelijk aantal renners als vorige week  (50), werd om 15.30 uur  het startschot gegeven. Werd er vorige week direct vanaf de start door 2 man gedemarreerd, dit keer was men op hun qui vive en was Willem van Gameren die licht afgescheiden van het peloton de eerste 2 ronden direct zijn gezicht liet zien.

Daarna werd het een open wedstrijd met veel demarrages en een hoog tempo (ruim boven de 40 gemiddeld), tot 10 ronden voor het einde er een groepje van 5 man wegreed. Bij dit 5-tal de nummer 2 van vorige week(Geert Oosterbosch uit Eindhoven), maar ook Willem van Gameren.  Zij konden ondanks dat het peloton met nog 3 ronden voor het einde met een slotoffensief trachtte alsnog de kopgroep te pakken wegblijven.  Dit lukte niet maar aan de achterzijde van het peloton had direct gevolgen:  een 11 tal renners kon het hoge tempo niet volgen en moest lijdzaam toezien dat het peloton van hen wegreed. Bij deze achterblijvers de Maaswaalers Han Nell en Eelco Spronk.

 In de voorlaatste ronde – toen alle kanshebbers slechts naar elkaar keken – reed Henk Westerlaken (WTC Maaswaal) nog weg en bleef het peloton net voor en eindigde op een keurige 6e plaats. Het was Geert Oosterbosch ( vorig jaar won hij ook al een keer in Brakel) die de bloemen voor de 1e plaats mee mocht nemen, met André Zijlmans (clubkampioen 60 plus) op de 2e plaats. Willem van Gameren werd keurig 3e en liet daarmee zien dat hij nog heel goed mee kan in deze categorie.

Uitslag:

1.Geert Oosterbosch Eindhoven 2. André Zijlmans  Made 3. Willem van Gameren Zaltbommel 4. Richard Naninga Lelystad 5. René Roovers Dongen 6 Henk Westerlaken Rijswijk 7. John Tromp Kudelstaart 8. Jan Ubachs Venlo 9. Hans van Bavel St. Antonis 10 Aat Kool Loosdrecht

 

NB a.s. Woensdag 14 augustus start na een korte vakantie de Zomeravondcompetitie in Brakel weer.

Door: Eelco Spronk

One Reply to “Fraaie wedstrijd op wielerparkoers WTC Maaswaal Veteranen 60 plussers.”

  1. Het is altijd mooi om op je eigen club op het podium te staan. mooi voor onze sponsoren dat we er zo netjes bij rijden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *