Eerste wedstrijd van de Voorjaarscompetitie verreden onder natte omstandigheden.

Afgelopen zaterdag leken de weergoden niet van zins te wijken voor de 1e wedstrijd van de voorjaarscompetitie van WTC Maaswaal te Brakel. De regen die kort voor aanvang viel kon echter de renners er niet van weerhouden naar het parkoers aan de Langerakseweg te komen. Vooral veel B-renners stonden aan het vertrek.

Bij de A-Renners was minder animo, maar de renners die er waren lieten een mooie en snelle koers zien. Het waren vooral André van Tilborg en Mark Teeuwen die lieten zien dat hun uitslagen van vorig jaar in open KNWU-wedstrijden dit jaar zeker een vervolg zullen krijgen. In deze volgorde werden ze respectievelijk 1e en 2e van een groep van 5 man die de hele wedstrijd bij elkaar bleven.

Bij de B-renners ook hier een leuke wedstrijd met veel renners die het hoge tempo (nog) niet bij konden houden en een kopgroep die  al snel na het begin ontstond. Het was Gerben Franken die nauwelijks het tempo verhoogde maar toch een gaatje kreeg dat door  Miguel Verhagen en Robin Slosser snel werd gedicht. Met Gerrit van Os erbij en de slag was geslagen. Robin – volgens zijn collega medevluchters de sterkste zaterdag – was bang voor de spurt en ging al op 300 meter voor de finish aan en bleef de anderen nipt voor. In de sprint van het peloton moest Johan Hooijmans zijn meerdere erkennen in Johan de Rouw.

 

Uitslagen:

A-Renners : 1 Andre van Tilborg Rijswijk 2. Mark Teeuw Rijswijk 3. Martin van der Meijden Brakel 4. Leonard van der Laan Boxtel 5. Yvo Hegge Vlijmen 6, Ronald Kolkman Zaltbommel 6. Aart Valkhof Den Bosch

 

 B-Renners  1. Robin Slosser Zaltbommel 2. Miguel Verhagen Oss 3. Gerrit van Os Kaatsheuvel 4. Gerben Franken Tuil 5. Johan de Rouw Ammerzoden 6. Johan Hooijmans Kerkdrlel 7. Angelo Verhagen Oss 8 Arjen van oord Hedel 9. Kees Groeneveld Woudrichem 10 Han Nell Gameren

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *