Bericht 1e dag uit De Meertoer

1e dag Meertour 2015,

Proloog;
Na een mindere start wordt Gijsbert 4e achter Glenn van Nierop, Melvin Bos en Henk de Jong hiermee zijn gelijk de 4 grote favorieten voor de eindoverwinning genoemd.

Verdienstelijk hebben gereden Mark Teeuw met een 7e stek en Willem Blom op plaats 9.

Etappe Slootdorp-Slootdorp;

Zware etappe over 85,6 km met veel wind. Gerben had goede benen maar heeft helaas door materiaalpech de etappe niet uitgereden.
Na 55 kilometer viel het peloton in drie stukken door hoge snelheid en dat de boel op de kant gezet werd. Geert Platenburg en Mark Teeuw konden de de sprong naar de eerste groep nog maken. Maar kleppers als Ruska en Burggraaff moesten de rol daar lossen. In de eerste groep werd het tempo hoog gehouden door Blom, Robert van Dalen en Andre v Tilborg om Gijsbert de bonificatie seconden te laten pakken bij de doorkomst. Dit lukte waarop Gijs terug kwam op in klassement op plaats 2.

In de laatste lus van 10km reed er nog een groep van 6 man weg en moesten de mannen van WTC Maas-Waal nog vol aan de bak om niet op achterstand binnen te komen.

Door een laatste inspanning van Gijs finisht de eerste groep gezamelijk, in de tweede groep laat Erik Satter nog even zien dat hij kan aankomen na 80 kilometer hij word 2e van de groep.

We wachten nog op officiƫle uitslagen maar via social media word gemeld dat Gijsbert 2e blijft in klasssement achter Melvin Bos.

Tot zover uit Wieringermeer morgen (vandaag)weer een omloop over 88 kilometer.
Remy Straver

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd. Vereiste velden zijn gemarkeerd met *