WTC Maas~Waal is al sinds haar oprichting een zogenaamde combivereniging. Zo hebben onze wedstrijdrenners hun wedstrijdlicentie bij de KNWU en hebben onze toerrenners een toerlicentie bij de NTFU.

Er zijn ook renners die geen licentie hebben maar toch wedstrijden rijden, de zogenaamde recreanten, deze renners hebben allemaal een KNWU basislicentie om deel te kunnen nemen aan wielerwedstrijden voor recreanten.

We hebben ook een  jeugdafdeling waarvoor een jeugdcommissie trainingen, wedstrijden en overige activiteiten organiseert.

Officële wielerwedstrijden worden georganiseerd onder landelijk toezicht van de Koninklijke Nederlandse Wielren Unie (KNWU).
Om het wielrennen voor iedereen aantrekkelijk te maken zijn de wedstrijden onderverdeeld in verschillende categorieën. Met deze categorieën ben je zeker dat je tegenstanders (tegenstandsters) treft die vrijwel even goed of even oud als jezelf zijn.

Om aan wedstrijden in een bepaalde categorie te mogen meedoen moet je een licentie van de KNWU hebben. WTC Maas~Waal organiseert ook zelf wedstrijden. Welk dat zijn kun je verder onder activiteiten zien

Geef een antwoord