WTC Maas~Waal is al sinds haar oprichting een zogenaamde combivereniging. Zo hebben onze wedstrijdrenners hun wedstrijdlicentie bij de KNWU en hebben onze toerrenners een toerlicentie bij de NTFU.

 

Aanwas

De afgelopen jaren is het aantal toerlicentiehouders sterk gegroeid. Aan de ene kant een zeer gezonde ontwikkeling, maar anderzijds – en dat is landelijk – vindt er een vergrijzing plaats. De aanwas komt dan ook voor een groot deel voor rekening van vutters – oud-wielrenners die weer opnieuw beginnen. Gelukkig hebben we inmiddels ook al een zestal dames!

Toertochten

De toerafdeling is zeer actief, men fiets het hele jaar door.
Al vele jaren organiseren wij ook officiële NTFU toertochten zowel uitgepijld als met voorrijders. Daarnaast wordt er een toerkalender  in goed overleg met alle toerrijders aan het begin van het seizoen vastgesteld.
Op die kalender staan toertochten die elders worden georganiseerd maar ook heel veel zogenaamde “eigen tochten”. Die vertrekken van ons clubgebouw en eindigen daar ook om nog even gezellig na te praten.

Driedaagse toertocht

Al ruim 15 jaar wordt er een driedaagse toertocht georganiseerd die ons in het verleden al naar Friesland, Zeeuws-Vlaanderen, Limburg, Drenthe en diverse malen richting Twente hebben gebracht.
We fietsen daar naar toe (circa 160-190 km), rijden op de tweede dag een tocht van circa 125-150 km in de altijd fraaie omgeving, en gaan de derde dag via een andere tocht weer naar huis om ’s avonds gezellig met de thuisblijvende dames (en heren) onder het genot van een drankje en met “Chinees” of anderszins in het clubhuis al of niet sterke verhalen te vertellen.

Hele jaar activiteit

In feite is er dus het hele jaar door activiteit.
Dinsdag- en donderdagochtend wordt er om 9:00 uur vertrokken in Gameren bij A2 Transport voor een rit naar de Drunense Duinen, waar in de Rustende Jager koffie gedronken wordt.
Zaterdag is er ook het hele jaar door vanaf clubgebouw een rit, met vanaf 1 januari met een opbouwend aantal kilometers om getraind de driedaagse (die vaak begin juni is) aan te kunnen. Ook wordt er door een klein groepje op zondagochtend getoerd.
Als afsluiting hebben we een snerttocht met na afloop eigen gemaakte snert (erwtensoep) en dan wordt er weer gezellig over het afgelopen seizoen gebabbeld.

Aantal licentiehouders

Het aantal toerlicentiehouders bedraagt inmiddels vijftig met een “harde” kern van circa twintig mannen en vrouwen die in steeds andere samenstelling over Neerlands wegen toert.

Iedereen is welkom om eens een keer met ons mee te fietsen, de sfeer te proeven en daarna lid te worden.

De toercommissie.