3e wedstrijd ZAC

17-4-2024ZAAPRZAC

We zijn blij aan te kunnen kondigen dat de jaarlijkse zomeravondcompetitie dit seizoen beter bekend zal staan als de 𝗩𝗲𝗿𝘁𝗶 𝗭𝗼𝗺𝗲𝗿𝗮𝘃𝗼𝗻𝗱𝗰𝗼𝗺𝗽𝗲𝘁𝗶𝘁𝗶𝗲.

Om 19.00 uur zal het het startschot klinken voor zowel de A- als de B-categorie, en dit jaar wordt er gestreden voor mooie prijzen, beschikbaar gesteld door Verti Advies. Verti is het administratie- en advieskantoor voor het MKB in het Land van Heusden en Altena, de Bommelerwaard en de Langstraat.

Meer info vind je op de flyer. We gaan er met z’n allen weer een mooi seizoen van maken. En voor degenen die nog niet eerder hebben meegedaan aan de Zomeravondcompetitie op onze wielerbaan: wees welkom!

Er wordt gereden in twee categorieën; de A-categorie voor wedstrijdrenners (licentiehouders) en de B-categorie voor recreanten, tourrenners en jeugd. Inzien reglement klik hier

Inschrijven voor wedstrijden kan via Mijn KNWU met minimaal een startlicentie.

Zomerstop en 60+ wedstrijden

Van 20 juli tm 17 augustus 2023 is er een zomerstop voor competities en toertochten. Wel zijn er in deze periode drie 60+ wedstrijden op donderdag 27 juli, donderdag 3 augustus en donderdag 10 augustus .

Verslag fiets Driedaagse naar Oudenaarde

De Driedaagse ging dit jaar naar Oudenaarde in België. Op vrijdag 29 juni vertrokken we vanuit Brakel met 13 fietsers (12 mannen en 1 vrouw)  en twee begeleidsters naar België. Via Raamsdonkveer, Oosterhout en Breda ging het langs het Schelde Rijn kanaal richting Antwerpen. Na  Antwerpen volgen we de F4 snelweg (overigens een gewoon fietspad, maar naar Belgische begrippen een ‘snelweg’) langs het spoor naar Lokeren. Na een kort koffietje en/of colaatje in Lokeren ging het met veel keren en draaien via lokale landwegen en paden naar het mooie Oudenaarde.

Oudenaarde is een mooie oude stad met een levendig centrum. Vrijdagavond konden we na een culinair hoogstaand diner hier direct al van genieten. We vielen met een live disco op de Markt met muziek van Abba en “Gimme! Gimme! Gimme!” gelijk met de neus in de boter. Nadat iedereen zijn bedje in het hotel had gevonden, stond  ’s morgens op de hoogste Penthouse Hotelkamer van Teus weer een zeer goed ontbijt klaar.

Het weer was zaterdag wat druilerig, maar uiteindelijk werd toch door de meesten besloten om het erop te wagen en een gedeelte van de Ronde van Vlaanderen te rijden. Als we dat nog niet hadden, hebben we nog meer respect gekregen voor de profs die op de steile kasseienstroken hier de verschillende klimmen trotseren.  Een zware maar wel zeer mooie ervaring! 

Na deze rit keken we met zijn allen in het restaurant van het -zeer mooie en vol wielerhistorie aangeklede moderne belevingscentrum van de Ronde van Vlaanderen- de eerste etappe van de Tour de France. Hoewel sommigen liever Vlaamse frieten hadden gehad, genoten we ’s avonds weer van een geweldig vijfgangendiner in een dito geweldig hotel van een vriend van onze hotellier. Aan een tafel voor vijftien in een ruime klassiek aangeklede kamer was het weer genieten. Omdat we de volgende dag weer 185 km richting Brakel moesten rijden, koos niet iedereen ervoor om in het centrum nog een afzakkertje te pakken. Maar gezellig was het, hetgeen ook diegene die al lang lagen te slapen meekregen.

De volgende ochtend om 8 uur genoten we weer van een uitgebreid ontbijt, al kwam dit voor sommigen wel wat vroeg. Om precies 9 uur vertrokken we richting Brakel. Via een alternatieve, maar niet minder mooie route, reden we weer richting Antwerpen. Bij Café De Voermansrust in Kruibeke was een koffiestop gepland. Dit café staat ook wel bekend als ‘Roos Pap’, en is een fenomeen tot ver buiten de dorpsgrenzen van Kruibeke. Het gebak dat uit een automaat aan de weg moest komen smaakte er niet minder om, en wat een geweldige belevenis was het hier weer.

Nadat we weer met roltrappen waren afgedaald naar de bijna 100 jarige Anna voetgangerstunnel  onder de Schelde door, de Schelde waren gepasseerd en Antwerpen achter ons hadden gelaten, werden we met de wind vanachter uit het zuidwesten bijna richting Brakel geblazen. In ons clubhuis genoten we nog van de traditionele Chinees, welke vooraf was besteld en door Arjan werd bezorgd.  Gelijk konden we ook het slot van de touretappe van deze dag nog volgen en Verstappen zien winnen. Het was al met al weer een geweldige Driedaagse!

Driedaagse naar Oudenaarde

Op vrijdag 30 juni 2023 vertrekt om 9:00 uur weer een groep van 13 fietsers en 2 begeleidsters richting Oudenaarde voor de traditionele Drie Daagse. De eerste dag rijden we 186 km naar Oudenaarde waarna we onze intrek nemen in ons onderkomen voor de komende twee dagen. Voor onze groep is ‘s-avonds een apart diner geregeld. Dit zat niet in het oorspronkelijke arrangement maar de hotelier had nogwel een kennis welke die Hollandse hongerige magen wilde verwennen. We zijn benieuwd?

Dag 2 kent een variabele invulling waarin de gelegenheid bestaat om een gedeelte van de Ronde van Vlaanderen te rijden maar ook zeker een bezoek aan de het  Centrum Ronde van Vlaanderen zal worden gebracht. Het Centrum Ronde van Vlaandreen is een actief belevingscentrum (EXPO) waar je het hele jaar door de Ronde van Vlaanderen kan herbeleven.

Dag 3 zal het na een goed ontbijt weer richting Brakel gaan. De route is iets anders dan de eerste dag maar kent bijna dezelfde afstand en ook nu weer gaan we onder de Schelde door via de Sint Anna tunnel in Antwerpen. De Sint Anna tunnel is een aparte voetgangerstunnel welke 25 meter onder de Schelde doorloopt. Middels een lift of twee gigantische oude roltrappen ( de tunnel dateert immers uit 1931!) daal je af naar beneden waarna je via de tunnel lopend of fietsend hetgeen ook wordt toegestaan, van de ene naar de andere kant komt.

Open NK Nedereindseberg

Op zondag 7 juli 2023 wordt op de Nedereindseberg het Open kampioenschap van Nederland voor 30+ en 40 + gehouden maar tevens ook het open NK voor 50 plus en 60/70 plus.
Deelname met minimaal een startlicentie


Start wedstrijd voor 30 en 40 plus : 10.00 uur/ Sluiting inschrijving: 09.50 uur / coopnedberg@gmail.com

start 60/70 plus : 12 uur en 50 plus om : 14:00 uur


Avond over trainingsinzichten en -techniek

7-voudig Nederlands Kampioen Mountainbiken/Cyclocross Maikel Govaarts, eigenaar van GOOFORIT, hebben we bereid gevonden om een presentatie te geven over de nieuwste trainingsinzichten en technieken. Aan de hand van een strakke methodische opbouw leert hij ons meer over trainen, met als doel om beter te worden op sportief gebied en het maximale uit jezelf te halen. Meer weten over Maikel Goovaarts, ga naar www.gooforit.nl. Maikel heeft ons gevraagd om van tevoren door te geven welke doelgroepen er aanwezig zijn op 2 maart, zodat hij zich zo goed mogelijk kan voorbereiden.

Onze vraag is dan ook: heb je jezelf nog niet aangemeld, maar wil je erbij zijn, stuur een mailtje naar wtcmaaswaal@hotmail.com. Datum: 2 maart Kantine open: 19.00 uur. Start presentatie: 19.30 uur Adres: Langerakseweg 4, Brakel.

Voor leden is de trainingsavond gratis. Ook niet-leden zijn van harte welkom voor een bijdrage van 5 euro per persoon. Tot dan!

Dinsdag training met verlichting

Vanaf 17 januari is het elke dinsdagavond (onder voorbehoud van droog weer) vrij trainen op het verlicht wielerparkoers van onze club.
Tussen 18.30 en 20.00 uur kan er getraind/gefietst worden door iedereen.
Voor vragen kun bij Gijs Nieuwkoop terecht.