Tijdrijploeg realiseert een 25e plaats op het Nederlands Club kampioenschap.

De Tijdrijploeg van WTC Maas~Waal heeft vandaag zaterdag 29 september de 25e plaats gerealiseerd op het NCK2012 in Lauwersmeer.

Gijsbert Nieuwkoop, Erik Satter, Mark Teeuw, Willem Blom, Andre van Tilborg en Geert Platenburg wisten het parcours in een tijd van 55.15.61 af te leggen. Dit komt neer op een gemiddelde snelheid van 45,39 km per uur.

Een mooie prestatie van de mannen. Iedereen die wel eens een tijdrit heeft gereden weet hoe moeilijk deze discipline is en de ploegentijdrit in het bijzonder.

Heren Proficiat!

De volledige uitslag kunt u vinden op de pagina van het NCK

 

WTC Maas~Waal wint Ploegentijdrit in Vught

Ieder jaar doen twee combinatieploegen van WTC Maas~Waal en de IJSvrienden mee met de ploegentijdrit in Vught. Onze ploegen laten zich tijdens deze wedstrijd, die meteen een nulmeting is voor het NCK altijd van hun beste kant zien en dat vertaald zich ieder jaar weer in podiumplaatsen.

Ook dit jaar weer 2 teams aan de start.

Lees een kort verslagje en de uitslag op de pagina van het tijdrijden of klik op de LINK om er direct heen te gaan.

Gerben Kroon slachtoffer van verkeersongeval!

Maas~Waaler Gerben Kroon uit Nederhemert is tijdens een training op de dijk in Poederooijen geschept door een auto en daarbij zwaar gewond geraakt! We wensen Gerben een spoedig herstel en hopen dat hij geen blijvende schade overhoud aan het ongeluk.

Lees de mail van Gerben over het ongeluk HIER

WTC Maas~Waal presteert collectief tijdens ronde van Giessen

Tijdens de Ronde an Giessen hebben de renners van WTC Maas~Waal zich van hun beste kant laten zien.

Bij de recreanten waren zowel de A als de B groepen voor het merendeel oranje blauw wit gekleurd en waren het ook veelvuldig de Maas~Waal renners die in de aanval trokken. Het waren Peter de Weert en Pieter Jan van Eck die het hazenpad kozen en in hun vlucht Brouwer meekregen. Wat de achtervolgende groep op deed,deze drie mannen waren met ruim 30 seconden voorsprong niet meer in te halen op het lastige klinkerparcours. In de sprint liet Pieter jan zien dat hij in een prima vorm steekt en won met overtuiging voor Brouwer en peter de Weert die 3e werd. Johan hooijmans wist 9 punten te halen en staat daarmee met een totaal van 61, 6 punten voor in het klassement op mede Maas Waaler Marcel Stavast.  

Bij de B was het ook een MaasWaaler die de winst pakte, in de sprint wist Ian Oukes al de andere op ruime afstand te houden. voor L van Bijnen en John Berendsen die 3e werd en volgend jaar ook voor WTC Maas~Waal zal rijden. In het klassement staat Leon van Maurik nog altijd 3 punten voor op Laurens Groenenberg en 8 punten op Maas Waaler Teus de Jong.

Bij de Amateurs en sportklasse stonden maar liefst 12 Maas~Waal renners aan de start op een startveld van iets meer dan 50 renners. Dat er veel klasbakken aan de start stonden bleek al snel na de start toen de snelheden tot ver boven de 50 kilometer per uur op werden gejaagd. Het gemiddelde lag ongekend hoog en dat was ook te merken aan het snel uitdunnende peloton. De mindere goden werden standrechtelijk uit het wiel gereden en halverwege koers was het peloton al gedecimeerd tot ongeveer 60% van de oorspronkelijke grootte.

Ook bij deze klasse roerden de Maas~Waalers zich, en Robert van Dalen, Gijsbert Nieuwkoop en Andre van Tilborg waren dan ook veelvuldig op kop van het peloton te zien. Ook Erik Satter, Dirk Keynemans en Willem Blom gaven de strijd niet op en hielden meer dan behoorlijk stand in het voortrazende peloton. 7 van de 12 gestartte Maas~Waalers wisten de koers tot een goed einde te brengen in een ziedende wedstrijd waarin uiteindelijk maar 26 renners de finish wisten te behalen.  Daan Holdrinet, Rene Pruijssen, Martin van der Meijden, en Mark Teeuw moesten helaas vroegtijdig de strijd staken.

UITSLAG:

1 Jochem van der Doelen NULAND
2 Robert de Poel DORDRECHT
3 Jan Muis GIESSENBURG
4 Rens Trommels POORTUGAAL
5 Andre van Tilborg RIJSWIJK NB
6 Teo Muis GORINCHEM
7 Gijsbert Nieuwkoop Veen
8 Lars Rietveld OUDEWATER
9 Erik Meerkerk ZUIDLAND
10 Wouter van Zanten APELDOORN
11 Maarten van Zanten APELDOORN
12 Pascal Schoots TIEL
13 Erik Satter GAMEREN
14 Willem Blom WIJK EN AALBURG
15 Christian de Graaff RIJSWIJK
16 Harm van Berkel MAASLAND
17 Robert van Dalen ANDEL
18 Henk de Jong MIJDRECHT
19 Harmen Brandwijk Bleskensgraaf
20 Dirk Keynemans NIEUWAAL
21 Adrie Frijters WAGENINGEN
22 Maxim Harteloh DE LIER
23 Bart Streefkerk Ameide
24 Marcel Alma HARSKAMP
25 Martijn de Putter NEDERHEMERT
26 Jan Scherpenzeel LANGERAK

 

 

Verslag van de training van Stichting Sport en Transplantatie.

Op zondag 2 september kwamen 9 renners  van de Stichting Sport en Transplantatie trainen op ons parcours aan de Lagerakseweg. In hun aanloop naar de World transplant games die in Juli 2013 zullen worden gehouden in Durban Zuid africa kunnen zij op onze vlakke baan ongestoord en veilig trainen.

World Transplant Games Federation

9 bikkels na de training.
 
 
op de foto, van links naar rechts;
Bas van den Hoven, Harry Trip, Niels Roesink, Koos van Moerkerk, Geert Roeffen, Gijs Geerards, Bas Pruimboom, Gideon Elve, Hilde Dorman.
 
 
Het verslag van deze training geschreven door Bas van den Hoven is nu HIER te lezen.

Tim van Wijk wint tijdrit in Streefkerk

Onder prachtige weersomstandigheden werd afgelopen zaterdag de jaarlijkse tijdrit van Streefkerk verreden. Er verschenen maar liefst 93 deelnemers/sters aan de start, 22 licentiehouders, 5 dames en 66 recreanten.

De snelste tijd bij de licentiehouders werd gereden door Bas Ganoy uit Dordrecht 11.38,5 met een gemiddelde snelheid van 47,67 km/u. Hij bleef Ronald Heringa uit Groningen voor die 11.45,6 nodig had met een gemiddelde van 47,2 km/u.

Bij de niet-licentiehouders won de sterke Tim van Wijk uit Wijk en Aalburg.

Uitslag:

Licentiehouders:

  1. Bas Ganoy, Dordrecht 11.38,5 47,67 km/u
  2. Ronald Heringa, Groningen 11.46,6 47,20 km/u
  3. Milan Broes, Barendrecht 12.14,7 45,32 km/u

Niet-licentiehouders/recreanten:

  1. Tim van Wijk, Wijk en Aalburg 12.19,9 45,01 km/u
  2. Rob Lokate, Delft 12.23,4 44,79 km/u
  3. Niels Huiskamp 12.32,8 44,23 km/u

 Zelfs bij de licentiehouders had Tim met zijn tijd nog hoge ogen gegooid, zijn tijd zou goed zijn voor de 4e plaats bij de licentiehouders.