Activiteiten

Op deze pagina kun je alle informatie vinden die we hebben over alle actibiteiten die we organiseren bij onze club.

We proberen altijd voor alle vormen van wielrennen waar de leden van onze vereniging aan deelnemen minstens 1 activiteit te organiseren. We hebben daarom activiteiten voor toerrenners, wegrenners, veldrijders en mountainbikers.

We besteden veel aandacht aan onze clubwedstrijden, de WFP crossen, de Voorjaarscompetitie en de Zomeravondcompetitie die verreden worden op ons eigen parcours.

Onze club is aangesloten bij de NTFU (Nederlandse Toer Fiets Unie) waar al onze toerleden ook lid van zijn. Ook zijn we aangesloten bij de KNWU (Koninklijke Nederlandse Wieler Unie) waar onze wedstrijdrenners hun licentie hebben.

Voor de toerrenners organiseren we ieder jaar 2 NTFU VTT (Vrije Toer Tochten) dit zijn in juli de Drunense Duinen – Bieschbostocht en in augustus organiseren we samen met WTC WOERDEN de Grote Rivierentocht. Ook heeft onze toerafdeling een eigen toeragenda die ook op deze site te vinden is.

Voor de wedstrijdrenners organiseren we meerder wegwedstrijden voor amateurs, sportklasse, masters 60+ en regiorecreanten.

Dit begint in april als we de Omloop van het Munnikenland organiseren voor Regiorecreanten, Sportklasse en Amateurs. In juni organiseren we altijd de Ronde van Herwijnen voor Sportklasse, Amateurs en Masters 60+ vervolgens hebben we eind Juli of begin augustus de Lus van Almkerk voor Regiorecreanten en de combi sportklasse/amateurs. Ook worden in augustus al enkele jaren 2 wedstrijden voor Masters 60+ op ons eigen parcours verreden.

Voor de Mountainbikers en veldrijders hebben we ieder jaar 2 WFP crossen die begin februari verreden worden op het crossparcours dat speciaal aangelegd wordt rond ons parcours.

Er zijn vergevorderde plannen om ook dit jaar een jeugdwedstrijd te gaan organiseren op onze eigen baan. De contacten lopen met de KNWU om te onderzoeken of er nog een gaatje is in de kalender van het district.

Na afloop van de WFP crossen van 2013 is door diverse mensen het idee geopperd om een officiele KNWU cyclocross te organiseren op het prachtige parcours dat we hebben rond onze accomodatie. De organisator van de WFP crossen is aan het onderzoeken wat de mogelijkheden zijn.

 

Nog geen reacties.

Reageer